עוגיות שוקולד ופיסטוק

עוגיות ספירלה בטעם שוקו ופיסטוק

הן טעימות להפליא, כיפיות להכנה ונראות כאילו יצאו הרגע מהקונדיטוריה ( והן גם יכולות להמתין בסבלנות במקפיא לזמני חירום)

פורסם: 17.06.21, 08:07

המרכיבים
(כ־50 יחידות)
  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 ביצה, בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם פיסטוקים טבעיים, טחונים לאבקה
  • 50 גרם מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות) או עוד 50 גרם פיסטוקים טבעיים טחונים
  • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות אבקת קקאו

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, סוכר הווניל, הביצה, הפיסטוקים הטחונים ומחית הפיסטוק (או יתרת הפיסטוקים הטחונים). מעבדים במהירות בינונית כדקה. מסירים את הקרם שנדבק לדפנות בעזרת מרית, מעלים את מהירות המערבל ומעבדים כ־4 דקות נוספות, עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.
2. שמים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים. מוסיפים לקערת המערבל ומערבלים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
3. מוציאים מחצית מהבצק. למחצית שנותרה במערבל מוסיפים את הקקאו ומעבדים לבצק אחיד. אם הבצק שבקערה מתייבש, מוסיפים לו 2-1 כפות מים.
4. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה, מניחים עליו את אחד מחלקי הבצק ומרדדים לעלה בגודל 35X25 ס"מ. מכינים כך גם את החלק השני. מניחים עלה על עלה, כשהצלע הארוכה של העלים פונה אלינו, ומגלגלים לגליל הדוק. עוטפים בנייר האפייה ומאחסנים במקפיא 60-30 דקות.
5. מחממים את התנור ל־160 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
6. מוציאים את הגליל מהמקפיא ופורסים בסכין חדה לפרוסות בעובי כ־3 מ"מ. מניחים את הפרוסות בתבניות, במרווחים של 2-1 ס"מ ביניהן.
7. אופים כ־15 דקות, עד שהחלק הבהיר מזהיב. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.

טיפ: אפשר לפרוס ולאפות רק חלק מהגליל. את השאר אפשר לשמור במקפיא, עד 3 שבועות, ולהפשיר כשעה במקרר לפני האפייה

  • זמן הכנה: כ־30 דקות, לא כולל צינון ואפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד שבוע בכלי אטום בטמפרטורת החדר, או עד 3 שבועות במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.