רטבים חריפים

טעים אש: 5 רטבים חריפים שישדרגו כל ארוחה

אם כבר ל"ג בעומר, אז הנה דברים שורפים, אבל טעימים. נעמה רן הכינה חמישה רטבים בעוצמות מגוונות ובסגנונות שונים - מהודי ועד אמריקאי

פורסם: 28.04.21, 08:41

רוטב עגבניות חריף בסגנון הודי

החריפות ברוטב הזה עשירה במיוחד, כי היא מגיעה מכמה מקורות: שום, ג'ינג'ר, בצל, זרעי חרדל ופלפל צ'ילי.
6 צפייה בגלריה
רוטב עגבניות חריף בסגנון הודי
רוטב עגבניות חריף בסגנון הודי
רוטב עגבניות חריף בסגנון הודי
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
(הכמויות לכ־2 כוסות רוטב)
1. מחממים במחבת עמוקה 1 כף שמן ומטגנים 1 בצל קצוץ, כ־5 דקות על להבה בינונית, עד הזהבה. מוסיפים 10 שיני שום קצוצות ו־5 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ ומטגנים עוד דקה־שתיים. מוסיפים 1 כפית זרעי כמון טחונים, 1 כפית זרעי כוסברה, 1 כפית כורכום או אבקת קארי (אפשר להוסיף גם 1 כפית זרעי חרדל טחונים), 1 מקל קינמון או 1/3 כפית קינמון טחון, 1 כפית מלח ו־1 פלפל צ'ילי או 1/2–1 כפית אבקת צ'ילי ומטגנים עוד דקה.
2. מוסיפים 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות, 1 כף סוכר או 1 תמר מג'הול מגולען ו־1/2 כוס מים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה כך שתתקבל רתיחה עדינה ומבשלים 15–20 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
3. טוחנים את הרוטב למרקם חלק. מאחסנים במקרר, מומלץ בצנצנת מעוקרת (עד שבוע).
  • טיפ: מתאים כרוטב לבישול עוף ובשר (וקציצות) – עם או בלי תוספת של חלב קוקוס; לאורז; לתבשילי ירקות או טופו; להעשרת מרק עגבניות וכחלק מרוטב עגבניות לשעועית.

רוטב ירוק חריף בסגנון תאילנדי

רענן ועוקצני, בזכות שימוש בעשבי תיבול וג'ינג'ר.
6 צפייה בגלריה
רוטב ירוק חריף בסגנון תאילנדי
רוטב ירוק חריף בסגנון תאילנדי
רוטב ירוק חריף בסגנון תאילנדי
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
(הכמויות לכ־2 כוסות רוטב)
1. שמים במעבד המזון את המרכיבים הבאים וטוחנים למרקם אחיד: עלים מצרור בזיליקום, 2 צרורות כוסברה, 1/4 כוס עלי נענע, 4–5 בצלים ירוקים (כולל החלק הלבן) קצוצים גס, 6 שיני שום, 1 פלפל ירוק חריף נקי מגרעינים, 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף, 4 כפות מיץ לימון, 2 כפות רוטב דגים או רוטב סויה, 1 כפית מלח, 1 כוס שמן זית עדין או אחר.
2. מעבירים לצנצנת מעוקרת, מכסים בשכבת שמן זית ומאחסנים במקרר (עד שבוע).
  • טיפ: מתאים עם בשר צלוי, עוף ודגים, וגם כמרינדה להשרייתם לפני הצלייה; כתוספת מקפיצה (מספיקה כף) לסלט בסגנון אסייתי או לירקות חלוטים; כחלק מעיסת קציצות (2–3 כפות והטעם יהיה חדש); עם סביצ'ה של דג.

רוטב פלפלים חריף בסגנון ים תיכוני

בזכות הייבוש הארוך של הפלפלים בתנור, הרוטב הזה מתקבל מתוק־חריף מרוכז ומלא טעמים נהדרים.
6 צפייה בגלריה
רוטב פלפלים חריף בסגנון ים תיכוני
רוטב פלפלים חריף בסגנון ים תיכוני
רוטב פלפלים חריף בסגנון ים תיכוני
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
(הכמויות לכ־2 כוסות רוטב)
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מניחים בתבנית 10 פלפלים אדומים מתוקים, חצויים ונקיים, כשהחלק החתוך כלפי מעלה (אין צורך בשמן זית). אופים כ־45 דקות, עד שהשוליים מתחילים להזהיב. מנמיכים את החום ל־150–160 מעלות וצולים עוד שעתיים. מכבים את התנור ומשאירים בו את הפלפלים, עד שהתנור מתקרר.
2. מעבירים את הפלפלים למעבד המזון. מוסיפים 10 שיני שום, קליפה מגוררת מ־1 לימון, 1 כפית גדושה זרעי כוסברה טחונים, 1 כפית מלח, 1/2 כוס שמן זית ו־1–2 פלפל אדום חריף, נקי וקצוץ גס, וטוחנים למרקם אחיד. אם רוצים מרקם דליל יותר, מוסיפים מעט מים רותחים. מעבירים לצנצנת מעוקרת, מכסים בשכבת שמן זית ומאחסנים במקרר (עד 10 ימים).
  • טיפ: מתאים כממרח לכריך; עם גבינות; כבסיס לרוטב לתבשיל דגים וגם לקבבים, לשיפודי פרגית ולעוף צלוי; להעשרה של רוטב עגבניות; כשדרוג מנה לדרגת גורמה, כשהוא מרוח על צלחת שבה ירקות צלויים או כל נתח בשר, עוף או דגים.

רוטב ברביקיו חריף בסגנון אמריקאי

חריפות מעושנת, ברוטב שכיף להכין בבית במקום לקנות מוכן.
6 צפייה בגלריה
רוטב ברביקיו חריף בסגנון אמריקאי
רוטב ברביקיו חריף בסגנון אמריקאי
רוטב ברביקיו חריף בסגנון אמריקאי
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
(הכמויות ל־1 עד 1/2 1 כוסות רוטב).
1. מחממים בסיר כף שמן זית ומטגנים 1 בצל קצוץ כ־5 דקות על להבה בינונית, להזהבה.
2. מוסיפים 3 שיני שום כתושות, 1 כפית חרדל, 1/2 כוס קטשופ, 1/2 כוס רוטב סויה, 3 כפות סוכר דמררה, 2 כפיות גדושות פפריקה מעושנת, 1 כפית פפריקה חריפה, 3 כפות חומץ בלסמי או אחר, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/8 כפית פלפל אנגלי ו־1/2 כוס מים וטורפים. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ־10 דקות.
3. טוחנים למרקם חלק (אם רוצים, מעבירים דרך מסננת למרקם חלק עוד יותר). מאחסנים במקרר, מומלץ בצנצנת מעוקרת (עד חודש).
  • טיפ: מתאים לבשר על האש; כמרינדה לעוף; לצד נאגטס או שניצלים; עם המבורגר; כתיבול מצוין לתפוחי אדמה שעומדים להיצלות בתנור.

רוטב גזר־מנגו חריף בסגנון קריבי

חמוץ־מתוק־חריף, ועם צבע נהדר.
6 צפייה בגלריה
רוטב גזר-מנגו חריף בסגנון קריבי
רוטב גזר-מנגו חריף בסגנון קריבי
רוטב גזר-מנגו חריף בסגנון קריבי
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
(הכמויות לכ־2 כוסות רוטב).
1. מחממים במחבת 2 כפות שמן קנולה (או שמן זרעי ענבים או שמן זית או קוקוס), מוסיפים 1 בצל קצוץ ו־10 שיני שום קצוצות ומטגנים על להבה בינונית 5–7 דקות, עד הזהבה קלה. מוסיפים 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ, 5 גזרים חתוכים גס, 1/2 כפית פלפל שחור טחון, 1 כפית זרעי כוסברה טחונים, 1 כף עלי תימין טרי או יבש, 2 כפיות מלח, 1 כפית אבקת צ'ילי או שבבי צ'ילי ומטגנים כ־3 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
2. מוסיפים 1/2–2/3 כוס קוביות מנגו או אננס (טרי, קפוא או משומר), 2 כפות שבבי קוקוס או קוקוס מיובש, 2 כפות סוכר, 3/4 כוס חומץ תפוחים ו־3/4 כוס מים. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, עד שהגזר רך מאוד.
3. טוחנים ומעבירים לצנצנת או לבקבוק מעוקר. מאחסנים במקרר (עד 10 ימים).
  • טיפ: מתאים כתוספת לעוף או לבשר צלויים וגם כרוטב לקציצות; 2–3 כפות ממנו יקפיצו מרק כתום; אפשר להוסיף גם לסיר אורז.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.