עוגיות סיבובי שקדים ותבלינים

עוגיות שקדים ותבלינים שיפיצו ריח משגע בבית

ספירלות השקדים עם מלית של קצף ביצים ותערובת תבלינים ריחנית, שכיף לטבול בתה או בקפה או לנשנש סתם כך

פורסם: 06.04.21 , 07:39
המרכיבים (כ־30 יחידות)
  • 200 גרם חמאה (או 100 גרם חמאה + 1/2 כוס שמן קוקוס)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן או קמח כוסמין לבן
  • 5 כפות (50 גרם) שקדים טחונים
למלית
  • 2 חלבונים
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית מכל אחד מהתבלינים: הל טחון, ג'ינג'ר טחון, ציפורן טחון
  • 4 כפות (40 גרם) שקדים טחונים
לציפוי
  • כ־100 גרם שקדים פרוסים
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית סוכר חום
ההכנה
1. ממיסים את החמאה (במיקרוגל או על הכיריים) ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים מיד את אבקת הסוכר, הפודינג והמלח ומערבבים עד שהם נמסים. מוסיפים את הקמח והשקדים ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים מהבצק 2 כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד להמשך השימוש (כ־10 דקות לפחות).
2. המלית: שמים בקערה את החלבונים ואבקת הסוכר וטורפים היטב לקבלת קצף בהיר. מוסיפים את התבלינים והשקדים ומערבבים למרקם אחיד.
3. מניחים את אחד מכדורי הבצק על נייר אפייה, מכסים בנייר נוסף ומרדדים כך, בין שני הניירות, לעלה מלבני בעובי כ־1/2 ס"מ. מסירים את הנייר העליון ומורחים על הבצק מחצית מהמלית. בעזרת הנייר התחתון מגלגלים את הבצק לאט ובמהודק לגליל.
4. הציפוי: מערבבים את כל מרכיביו. מפזרים מחצית מהם על נייר האפייה ומגלגלים בהם את גליל הבצק. אם צריך, מפזרים מהציפוי ידנית על הבצק ומהדקים. עוטפים את הגליל היטב בנייר האפייה ומסובבים את הצדדים כמו סוכרייה. מאחסנים במקפיא חצי שעה לפחות (עד חודש. להקפאה ארוכה עוטפים גם בניילון נצמד). מכינים ומצננים באותו האופן גם את המחצית השנייה של הבצק.
5. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.
6. חותכים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי כ־1/2 ס"מ ומניחים בתבניות במרווחים קלים.
7. אופים 20-15 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים, מצננים ומגישים.
  • איך שומרים? עד שבוע, בכלי סגור.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.