שף
שף
רולדה שוקולד קפה

רולדת שוקולד וקפה נוסטלגית

גרסה מנצחת, עשירה ומפנקת לעוגת בתי הקפה הקלאסית של פעם: טורט אוורירי במילוי גבינת מסקרפונה ושוקולד מריר. מארחים? יש לנו טיפ לאקסטרה רושם

פורסם:

המרכיבים

(לרולדה אחת)
לטורט
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן קנולה
  • קורט מלח
  • 1 כוס פחות כף (130 גרם) קמח
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו איכותית
לקרם
  • 1 כף קפה נמס
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
לציפוי
  • 200 גרם שקדים מולבנים פרוסים, קלויים

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. הטורט: שמים בקערת המערבל את החלבונים ומחצית מכמות הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה 7-6 דקות, לקצף יציב. מעבירים לקערה נפרדת.
3. שמים בקערת המערבל (אין צורך לנקות אותה) את החלמונים עם יתרת הסוכר, ומקציפים במהירות גבוהה כ־5 דקות, לקצף בהיר ותפוח מעט. מוסיפים את השמן והמלח ומקציפים קצרות. מנמיכים את המהירות, מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו ומקציפים קצרות, עד שמתקבלת עיסה סמיכה. עוצרים את פעולת המערבל.
4. מוסיפים לקערת המערבל מחצית מקצף החלבונים, וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את יתרת הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, לעיסה אחידה. מעבירים אותה לתבנית ומיישרים לשכבה דקה ואחידה על כל שטח התבנית.
6. אופים 12-10 דקות, עד שקיסם הננעץ בטורט יוצא יבש (היזהרו מאפיית יתר שתפגע ביכולת לגלגל). מוציאים ומצננים כ־10 דקות.
7. הקרם: מערבבים בכוס את הקפה והמים הרותחים ומניחים לצינון.
8. שמים בכלי מתאים את השוקולד וממיסים בהדרגה במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן מארי) עד שניתן לערבב אותו לקרם חלק.
9. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את הגבינה והסוכר, ומערבלים לאט לקרם חלק. מוסיפים את השוקולד המומס והקפה, ומערבלים לקרם חלק ואחיד.
10. מחלצים את הטורט מהתבנית ומקלפים בעדינות את נייר האפייה. מניחים את הטורט על משטח העבודה, כשהצד שהיה צמוד לנייר פונה מטה. מורחים על הטורט כ־2/3 מהקרם ומשאירים שוליים נקיים ברוחב כ־1 ס"מ. מגלגלים לרולדה הדוקה.
11. הציפוי: מורחים על הרולדה את יתרת הקרם ומפזרים שקדים קלויים. מאחסנים במקרר 30 דקות לפחות, לייצוב. מגישים.

אקסטרה רושם: קרם שוקולד לקישוט
ממיסים בכלי מתאים 100 גרם שוקולד מריר ו־40 גרם חמאה, ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים 2 כפות שמן קנולה ומערבבים. מעבירים את הקרם לשקית זילוף (רצוי עם צנתר משונן) ומצננים במקרר כ־20 דקות, כדי שהמרקם יהיה נוח לזילוף. מוציאים ומזלפים תלוליות על הרולדה.

טיפ: את פרוסות השקדים אפשר להחליף באגוזי מלך טחונים, בפקאנים ואפילו בשבבי שוקולד

  • זמן הכנה: כ־45 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: מורכב
  • איך שומרים? במקרר, עטופה, עד 4 ימים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button