שף
שף
דונאטס מאודות

דונאטס מאודות

פינוק ברוח החג שכולו ענן רך, כמו חלקה הפנימי של הסופגנייה, ללא שמן וללא טיגון

פורסם:
המרכיבים (25-20 יחידות)
לדונאטס
  • 1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח תופח
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
  • 1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1 כף שמן
  • 2 חלמונים מביצים בגודל M או L
  • 1 כפית תמצית וניל או 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 כף קליפת תפוז או לימון מגוררת
  • 1/2 כפית מלח
לזיגוג
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • כ־2 כפות מים
  • אפשרות: טיפת צבע מאכל
ההכנה
1. הדונאטס: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ולשים 7-5 דקות, לבצק מבריק וגמיש. עוצרים. מכסים את הקערה בניילון רופף ומניחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה בטמפרטורת החדר או 10–12 שעות במקרר).
2. גוזרים מנייר אפייה כ־25 ריבועים בגודל כ־12X12 ס"מ.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומרדדים אותו לעלה בעובי כ־1 ס"מ. קורצים בבצק עיגולים בקוטר 9-8 ס"מ. בתוך כל אחד מהעיגולים קורצים עיגול נוסף, בקוטר 3-2 ס"מ, כך שנוצרות טבעות. את שאריות הבצק אוספים, מרדדים וקורצים מחדש. מניחים כל טבעת על ריבוע מנייר האפייה ומניחים להתפחה, עד שהטבעות מוסיפות כ־50% לנפחן, במשך כ־40 דקות (אין צורך לכסות).
4. יוצקים לסיר רחב עם מכסה תואם מים רותחים ומניחים בתוכו כלי אידוי שטוח (במבוק או רשת אידוי), כך שתחתיתו לא תיגע במים. מביאים לרתיחה חוזרת.
5. מניחים בכלי האידוי טבעות בצק, עם הנייר, במרחק 4-3 ס"מ זו מזו. מכסים את הסיר. מאדים כ־13 דקות, עד שהדונאטס תופחות ויציבות למגע (ייתכן שמבחוץ הן ייראו לבנות ולחות וזה בסדר. אפשר לבצוע אחת ולוודא שהיא אפויה גם מבפנים). מוציאים ומניחים לצינון כ־10 דקות. מכינים כך את כל טבעות הבצק.
6. הזיגוג: שמים את כל מרכיביו בקערית וטורפים לקרם סמיך. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על הדונאטס (ואפשר גם לזלף בכפית). מגישים.
טיפ 1: בין סבבי האידוי כדאי לבדוק את מצב המים ולצקת עוד קצת מים רותחים במידת הצורך.
טיפ 2: את הדונאטס מתפיחים ומאדים על ריבועים של נייר אפייה, כי ההעברה של טבעות הבצק העדינות לסיר האידוי יכולה לפגוע בתפיחה, והן גם עלולות לקבל את צורתו של כלי האידוי. לאידוי טוב יותר, מקפלים כל ריבוע לארבע וגוזרים במרכז חור קטן, שיאפשר מעבר של האדים.
טיפ 3: הכנה באידוי לא מספקת לדונאטס את מכת החום שמספק תנור או טיגון בשמן עמוק, ולכן כדי שיתפחו יפה נשתמש בכפל חומרי התפחה: שמרים וקמח תופח. אין לכם קמח תופח? השתמשו בקמח רגיל והוסיפו 1/2 3 כפיות אבקת אפייה.
טיפ 4: במקום הזיגוג אפשר לצפות את הדונאטס בגנאש שוקולד, ריבה אדומה או ריבת חלב ולקשט בסוכריות צבעוניות, בקוקוס טחון או באבקת סוכר.

  • זמן הכנה: כ־40 דקות
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? הדונאטס במיטבן בסמוך להכנה. שאריות שומרים עד 3 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא, עם או בלי הזיגוג
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button