שף
שף
המתכון שישחרר אתכם מהפחד משמרים

מיני רוגלך פשוטים ומהירים, כי הגיע הזמן להיפטר מהפחד לאפות עם שמרים

הימור שלנו: אחרי שתכינו פעם אחת את המתכון הזה, תפסיקו לקנות רוגלך ותמשיכו לאפות

פורסם:
כמה תבניות צריך? לאפיית כל הכמות, נחוצות שלוש תבניות תנור שטוחות. אם אין, אופים בסבבים. את הרוגלך שמחכים לתורם שומרים כשהם מכוסים, במקרר (אם חם) או בטמפרטורת החדר (בחורף).

המרכיבים (כ־ 40 יחידות קטנות)
לבצק
  • 1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה פושרת
  • 1/8 כפית מלח
למלית
  • 1 מכל ממרח שוקולד או ממרח שוקולד־אגוזים
לסירופ הסוכר
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • מיץ מ־ 1/2 לימון

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים קצרות. מוסיפים את הביצים והחמאה ולשים 3 דקות. מוסיפים את השמנת ולשים עוד כ־ 6 דקות, לקבלת בצק חלק. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן. מכסים ומניחים להתפחה במשך כשעה וחצי, עד להכפלת הנפח (לחלופין, מתפיחים כ־ 7 שעות במקרר).
3. מקמחים את משטח העבודה. מניחים עליו את הבצק ומחלקים אותו ל־ 3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 20X15 ס"מ. חוצים כל מלבן לרוחבו (כך שיתקבלו שישה מלבנים בגודל 20X7.5 ס"מ).
4. המלית והגלגול: מורחים את הממרח על כל מלבני הבצק. בסכין חד, חותכים כל מלבן למשולשים. מגלגלים כל משולש מהבסיס הרחב לקודקוד ומניחים בתבניות התנור במרווחים קלים זה מזה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.
5. מחממים את התנור ל־ 180 מעלות בתוכנית טורבו.
6. אופים את הרוגלך כ־ 15 דקות, רק עד הזהבה (היזהרו מאפיית יתר).
7. בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל מרכיביו, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי. מסירים מהכיריים.
8. מוציאים את הרוגלך ומברישים אותם מיד בסירופ הסוכר. מגישים חמים.

  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button