עוגת תפוחים בקרם דבש

המלכה של החג: עוגת תפוחים בקרם דבש

עוגה עסיסית ולחה, מרשימה בטירוף ולא מאוד מסובכת, שאפשר גם להכין יממה מראש

פורסם: 05.09.21, 08:39

המרכיבים

(תבנית בקוטר 24 ס"מ או2 תבניות בקוטר 15 ס"מ)
לתפוחים המקורמלים
  • 3 תפוחים בינוניים, מכל זן, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
לעוגה
  • 6 ביצים בגודל L
  • 1 1/2 כוסות דחוסות (360 גרם) סוכר חום או דמררה
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ תפוחים
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
לקרם
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת צמחית
  • 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס (180 גרם) דבש
  • לעיטור: 200 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

ההכנה

1. התפוחים: שמים במחבת את כל המרכיבים ומבשלים על להבה בינונית 8-7 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים מעט והנוזל מצטמצם. מניחים לצינון.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים ומקמחים את התבנית.
3. העוגה: שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה 5-4 דקות לקרם בהיר ותפוח. מאיטים את פעילות המערבל למהירות הנמוכה ביותר, מוסיפים את השמן ומקציפים למרקם אחיד. מוסיפים את מיץ התפוחים, הקמח ואבקת האפייה ומקציפים קצרות לעיסה אחידה. עוצרים. מוסיפים את התפוחים ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד. יוצקים את העיסה לתבנית (או מחלקים בין התבניות).
4. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מחלצים מהתבנית.
5. הקרם: יוצקים לקערת המערבל את השמנת ומקציפים כדקה. מוסיפים את הפודינג והדבש ומקציפים לקצפת יציבה (נזהרים מהקצפת יתר).
6. ההרכבה וההגשה: מניחים את העוגה על צלחת הגשה ומצפים אותה בקרם (אם אופים שתי עוגות: מניחים אחת מהן על צלחת הגשה, מורחים עליה מהקרם ומניחים עליו את העוגה השנייה. מצפים את החלק העליון ואת הדפנות בקרם). מקשטים באגוזים. אם רוצים, מוסיפים תפוח מקורמל (ראו מסגרת). מגישים.

אקסטרה רושם: תפוח מקורמל מצופה בשבבי אגוזים
מפזרים בצלוחית 2 כפות אגוזים קצוצים. מכינים צלחת מרופדת בנייר אפייה. שמים בסיר צר וגבוה 1/2 כוס (100 גרם) סוכר ומבשלים על להבה נמוכה, בלי לערבב ובהשגחה מתמדת, עד שהוא נמס והופך לקרמל. נועצים סכין בחלק העליון של התפוח וטובלים אותו בקרמל (זהירות, רותח!). מגלגלים מיד באגוזים, כך שיידבקו לקרמל. מניחים על נייר האפייה לצינון.

  • זמן הכנה: 40-35 דקות, לא כולל צינון ואפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? מכוסה, במקרר, עד 5 ימים

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.