ה"מעורב הירושלמי" הקלאסי עשוי מתערובת של חלקי פנים, ולי זה קשוח מדי. לכן פיתחתי את הגרסה שלי, פשוטה ונגישה יותר ומבוססת על נתחי עוף שונים שאפשר למצוא בכל קצבייה או סופר. מקפיצים את הנתחים עם בצל, תפוחי אדמה ותבלינים, ומקבלים מנה שמתאימה ממש לכולם - בטח למי שרוצה "מעורב" אבל נרתע מהמרכיבים.
צפו בווידאו
טיפים:
- את הטיגון הראשוני של הבצל אני עושה בלי שמן, כדי שיתבשל בנוזלים של עצמו. גם לעוף אני נותנת רגע לאידוי הנוזלים. ורק אז אני מוסיפה את השמן, להשלמת הטיגון.
- חשוב מאוד לתבל רק לאחר שתפוחי האדמה מתבשלים. זה מבטיח שהם יהיו רכים כמו מרשמלו (זה טריק לחיים!).
- אפשר להכין באותו האופן גם מנה מסורתית, עם כבדים, לבבות וטחול. שמרו על היחס בכמויות.

מעורב ירושלמי, הגרסה הקלה
(צילום: לירון ספיר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 בצל גדול מאוד, חתוך לרצועות
200 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
200 גרם פרגית, חתוכה לרצועות
200 גרם חזה הודו, חתוך לרצועות
2 תפוחי אדומה בינוניים, חתוכים לקוביות
4 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט כמון
:רשימת קניות עבור המתכון
בלי להסתבך: מעורב ירושלמי בגרסה ביתית עם עוף
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/b1jhdte00xgההכנה
1. שמים בסיר סוטאז' רחב את הבצל (ללא שמן). מאדים תוך ערבוב כמה דקות, על להבה בינונית־גבוהה, עד שהבצל נהיה שקוף.
2. מוסיפים את מיקס העופות ומערבבים. מוסיפים גם את תפוחי האדמה ומערבבים.
3. יוצקים פנימה את השמן, מערבבים, ומכסים את הסיר. מבשלים 10-15 דקות.
4. פותחים את המכסה ונועצים סכין בתפוחי האדמה. אם עוד לא התרככו, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות.
5. כשתפוחי האדמה רכים, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב. מכסים ומבשלים עוד 10 דקות.
6. מגישים, הכי טעים בפיתה עם טחינה והרבה כוסברה.
לירון ספיר היא בלוגרית אוכל ויוצרת מתכונים קלים. אינסטגרם:liron_sapir_food, טיקטוק: liron_sapir_food
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"










