
עוגת בננה בהמתקה טבעית
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 בננות קטנות ובשלות (כ־170 גרם נטו, ללא קליפה)
2 ביצים, גודל L
1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
1/2 4 כפות (70 גרם) רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
1/2 כוס + 1 כף (70 גרם) קמח כוסמין מלא
1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס (כ־60 גרם) חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר
לעיטור: אגוזי לוז או פקאן, שבורים גס
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת בננות במתיקות טבעית
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bjhldzcpexההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק.
2. שמים בקערה את הבננות ומועכים אותן למחית (במזלג או במועך פירה). מוסיפים את הביצים וטורפים. מוסיפים את השמן, הווניל ורסק התפוחים וטורפים למרקם אחיד. מערבבים בקערה נפרדת את שני סוגי הקמח ואת אבקת האפייה. מעבירים לקערת הבננות ומערבבים, רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.
3. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית ומפזרים עליה באופן אחיד מחצית מהחמוציות. יוצקים את יתרת העיסה. מפזרים את יתרת החמוציות וגם את האגוזים.
4. אופים כ־30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים. מניחים לצינון ומגישים.
- איך שומרים? עד יום, מכוסה בטמפרטורת החדר או עד 5 ימים במקרר (לא מומלץ להקפיא).








