טיפ: צמחונים או טבעונים? דלגו על הקציצות והשתמשו בכמות כפולה של כרובית

סינייה כרובית וקציצות קבב
(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
כפחת
כמון
לכרובית :
1/2
כרובית קטנה, מפורקת לפרחים (כ־2 כוסות פרחים)
1
עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
1
בצל, קלוף וקצוץ
1
פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
מלח
פלפל שחור
1/2
כפית
פפריקה מתוקה
1
כף
גרגירי כוסברה
2
שיני שום, קלופות וקצוצות
1-2
כפות
שמן זית
1
כוס
טחינה מוכנה, דלילה
לקבב:
250
גרם
בשר בקר טחון
250
גרם
בשר כבש טחון
1/2
כוס
פטרוזיליה קצוצה
1/2
כפית
כמון
1/2
כפית
קינמון טחון
1
בצל סגול, קלוף, מגורר דק וסחוט מנוזלים
להגשה :
סומאק
צנוברים קלויים
עלי פטרוזיליה קצוצים
:רשימת קניות עבור המתכון
סינייה כרובית וקציצות קבב
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bjlgz5afbgההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות.
2. ממלאים סיר במים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכרובית ומבשלים כ־5 דקות, לריכוך קל בלבד. מסננים.
3. שמים בתבנית מתאימה (או במגש סינייה) את העגבנייה, הבצל והפלפל. מתבלים בכל התבלינים ובשום ויוצקים את שמן הזית. מערבבים. מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים בעדינות.
4. הקבב: מערבבים היטב את כל מרכיביו. יוצרים כדורים קטנים ומניחים על הירקות.
5. אופים 20-18 דקות, עד שהקבב מזהיב. מוציאים מהתנור ואם צריך, נפטרים מעודפי נוזלים. יוצקים את הטחינה על המנה ואופים 5 דקות נוספות.
6. ההגשה: מפזרים את הסומאק, הצנוברים והפטרוזיליה ומגישים חם (מומלץ לא לחמם פעם נוספת).








