טיפ: למרקם אקסטרה־קראנצ'י, אופים מראש מחצית מפירורי השטרויזל 6-8 דקות בחום של 180 מעלות, עד הזהבה. אופים את העוגיות בהתאם להנחיות במתכון, עם הפירורים שאינם אפויים. ברגע שהן יוצאות מהתנור מפזרים עליהן את הפירורים האפויים.

עוגיות שטרויזל אוכמניות
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 9% שומן ומעלה
100 גרם חמאה, מומסת
2 כפות דבש או סילאן או מייפל טבעי
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/2 כפית קינמון טחון
1 כוס (140 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
60 גרם שוקולד לבן, קצוץ
1/2 כוס (100 גרם) אוכמניות טריות או מופשרות
1/2 כוס (70 גרם) חמוציות, צימוקים או אוכמניות מיובשות
למלית: 5-4 כפות ריבה אדומה (אוכמניות, תותים או פירות יער)
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
לשטרויזל:
1 כוס (140 גרם) קמח
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגיות שטרויזל אוכמניות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/h1cgcgffxlההכנה (17-15 עוגיות)
1. שמים בקערה את השמנת, החמאה, הדבש (או תחליפיו), הסוכר והקינמון הטחון וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח ואת אבקת הסודה ומערבבים לבצק רך. מוסיפים את השוקולד הלבן, האוכמניות והחמוציות (או תחליפיהן) ומערבבים לפיזור אחיד (האוכמניות עשויות להימעך מעט, זה בסדר). מאחסנים במקרר כ־30 דקות.
2. בינתיים מכינים את השטרויזל: שמים בקערה את כל מרכיביו ומעבדים בקצות האצבעות לפירורים (ואפשר גם בקערת מעבד המזון, בפולסים קצרים). מעבירים לכלי מתאים ומאחסנים במקפיא 10 דקות לפחות (אפשר להכין עד שבועיים מראש ולשמור במקפיא. הפירורים שומרים על צורתם).
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
4. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ־2 1/2 ס"מ. מניחים אותם בתבניות, במרווחים של כ־3 ס"מ זה מזה (העוגיות מתפשטות). יוצרים גומה במרכז כל כדור. ממלאים אותן בריבה. מפזרים על העוגיות מפירורי השטרויזל.
5. אופים 14-12 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים אך הן נשארות רכות במרכז. מוציאים ומניחים לצינון במשך כשעה. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר








