שף
שף
פסטרמה ביתית

פסטרמה ביתית

פסטרמה עם טריק שהופך אותה לעסיסית במיוחד (בלי חומרי שימור!), מושלמת לאכילה כשהיא חמה או קרה

פורסם:
אני מכינה כבר שנים פסטרמה, וזה תמיד להיט שאהוב על כולם. הטריק, בלי שום שימוש בחומרי שימור, הוא לרכך את נתח ההודו במשך יממה בנוזלים, ואז לצלות בתנור כשהוא עטוף בציפוי טעים. הפסטרמה יוצאת עסיסית ונהדרת, מושלמת לאכילה כשהיא חמה או קרה, בכריכים או בכל שילוב אחר.

המרכיבים
  • 1/2 חזה הודו, נקי מגידים וסחוסים, ללא עור
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 5 ענפי סלרי, עם העלים
  • 1/2 כפית גרגירי פלפל שחור או אדום
  • אפשרות: 1 פלפל צ'ילי, חצוי ונקי מגרעינים
  • מים
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף סוכר
  • לציפוי
  • 2 כפות שמן זית
  • 6 כפות מייפל או דבש
  • 1 כף פפריקה אדומה או פפריקה מעושנת
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס

ההכנה
1. שמים בכלי מתאים (עמוק וגדול מספיק) את השום, הסלרי (אין צורך לקצוץ), גרגירי הפלפל והצ'ילי (אם רוצים). מערבבים. מוסיפים את חזה ההודו. מוסיפים מים כך שיכסו 1 ס"מ מעל הנתח. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים. מכסים בניילון נצמד, מאחסנים במקרר במשך 24 שעות.
2. מחממים את התנור ל־200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. הציפוי: מערבבים בקערית את כל מרכיביו. מוציאים את הבשר מהמשרה (אם רוצים, אפשר לקשור אותו בחוט מתאים). מורחים אותו היטב בציפוי, מכל צדדיו. מניחים בתבנית.
4. צולים כ־20 דקות, עד שהנתח מזהיב. מכבים את התנור ומשאירים בו את הנתח, בלי לפתוח את דלת התנור, במשך 10 דקות. מוציאים. מגישים חמים או מצונן (שומרים עד שבוע, במקרר).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button