שף
שף
סלט סמלי החג

שלושה סלטים מיוחדים לראש השנה עם סמלי החג

מה קורה כשלוקחים את סמלי החג - מרימונים ותפוחים ועד סלק ודלעת - ומערבבים אותם? מקבלים סלטים נהדרים, שמרעננים את הארוחה ומוסיפים לה בריאות וצבע

פורסם:

סלט סמלי החג

מתכון של טליה הדר. חגיגי ורענן, ומכיל לצד עלים ירוקים את המיטב של החג: תפוחים, רימון ותמרים צהובים. כל ביס בסלט הזה - שהוספנו לו גם שקדים - הוא קרנבל של טעמים ומרקמים. ואם תשאלו אותי, הוא גם תורם, בזכות יופיו, לעיצוב שולחן החג.
המרכיבים (כ־8 מנות)
  • 1 חבילה עלי רוקט (כ־1 כוס דחוסה)
  • 1/2 חבילה עלי בייבי תרד (כ־1 כוס)
  • חופן עלי בזיליקום, קרועים
  • 1 תפוח ירוק, מומלץ מזן גרני סמית, חצוי ופרוס דק
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 10-8 תמרים צהובים מגולענים, חתוכים לרבעים לאורכם
  • 1/2 כוס גרגירי רימון
  • 1/2 כוס (כ־50 גרם) שקדים טבעיים, קצוצים גס
לרוטב
  • 1 כף חרדל דיז'ון, מומלץ חריף
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 3 כפות שמן זית
  • 3-2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות רכז רימונים או דבש
  • 1/4 כפית מלח גרוס
  • 1/4 כפית פלפל גרוס
  • 2 כפות מים
ההכנה
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים ומערבבים.
2. שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט (מומלץ לשמור בצד מעט מהתמרים, גרגירי הרימון והשקדים - לעיטור). יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. אם שמרנו מרכיבים לעיטור, מפזרים אותם. מגישים.
  • איך מכינים מראש? את הרוטב - עד יום מראש. את הסלט - כשעה מראש. מערבבים ביניהם לפני ההגשה.
  • טיפ: הוסיפו לרוטב תמר צהוב מגורר דק־דק, ותעשירו אותו בעוד נגיעה מתקתקה ומעניינת

סלט סלק ורימונים

מתכון של עמית דונסקוי. Pantzarosalata הוא סלט סלק יווני שמוגש עם סלרי, שום והרבה חומץ. הגרסה שלנו מעודנת יותר וכוללת רימונים, שמוסיפים יופי וטעם. התוצאה: סלט יפהפה וצבעוני, חמוץ־מתוק. שימו לב: מומלץ להכין את הסלט יום מראש, ולאחסן במקרר לספיגת טעמים.
3 צפייה בגלריה
סלט סלק ורימונים
סלט סלק ורימונים
סלט סלק ורימונים
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (8 מנות)
  • 4 סלקים בינוניים, בקליפתם
  • גרגירים מ־1 רימון
לרוטב
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 כפות חומץ 5%
  • 1/2 כפית חרדל חלק
  • 1/2 כף מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 שן שום, כתושה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שוטפים היטב את הסלקים (בקליפתם), עוטפים כל סלק ברדיד אלומיניום ומניחים בתבנית.
3. צולים כשעה ורבע, עד שהסלקים מתרככים. מוציאים ומניחים לצינון.
4. קולפים את הסלקים תחת מים זורמים. חוצים כל סלק, ופורסים כל מחצית לפרוסות דקיקות. מניחים בקערה. מפזרים את גרגירי הרימון.
5. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים ומערבבים למרקם אחיד. יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות. מאחסנים במקרר לספיגת טעמים 4 שעות לפחות (ועד יממה). מגישים.
  • איך מכינים מראש? את הסלט כולו – עד יממה מראש. שומרים במקרר (שאריות אפשר לשמור עד 4 ימים).

סלט ירוק עם דלעת וגזר צלויים בדבש

מתכון של איילת הירשמן. קישטנו את הסלט המסורתי בתוספות שמתאימות לחג, כתומות ויפות ומתוקות.
3 צפייה בגלריה
סלט ירוק עם דלעת וגזר צלויים בדבש
סלט ירוק עם דלעת וגזר צלויים בדבש
סלט ירוק עם דלעת וגזר צלויים בדבש
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (8 מנות)
לדלעת ולגזר הצלויים
  • 300 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 4 גזרים, קלופים ופרוסים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש או מייפל
  • מעט מלח גס, מעט פלפל שחור,
  • 1 כף פפריקה מתוקה
לרוטב
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
  • 1 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 4 כפות דבש או מייפל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
לסלט
  • עלים מ־1 חסה אייסברג
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי תרד טריים
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כוס גרעיני דלעת קלויים (או גרעיני חמנייה או שקדים)
ההכנה
1. הדלעת והגזר: מחממים את התנור ל־190 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. מניחים את הדלעת והגזר בתבנית התנור, מזלפים עליהם את השמן ואת הדבש (או המייפל). זורים את המלח, הפלפל והפפריקה.
3. צולים כ־25 דקות, עד שהקוביות מזהיבות ומתרככות. במהלך הצלייה מומלץ להפוך אותן מדי פעם. מוציאים ומניחים לצינון.
4. הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו וטורפים למרקם אחיד.
5. הרכבת הסלט: שמים בקערה את קוביות הדלעת והגזר. מוסיפים את החסה, התרד והפטרוזיליה, יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מפזרים את הגרעינים. מגישים.
  • איך מכינים מראש? את הדלעת והגזר ואת הרוטב - עד יומיים מראש ומאחסנים בנפרד במקרר. לפני ההגשה, מביאים לטמפרטורת החדר ומרכיבים את הסלט.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button