המרכיבים (20-16 עוגיות):

  • 3 בננות קטנות, מעוכות
  • 2 כוסות (240 גרם) שקדים טחונים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) סילאן או דבש או מייפל
לציפוי:
  • 1/2 כוס סוכר, מומלץ דמררה בהיר
  • 2 כפות אבקת קינמון טחון

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל־165 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את הבננות, השקדים והסילאן (או הדבש או המייפל) ומערבבים. בידיים רטובות יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ־2 ס"מ.
  3. הציפוי: שמים בצלחת את הסוכר והקינמון ומערבבים. מעבירים את הכדורים לצלחת ומגלגלים לציפוי מלא. מניחים את הכדורים בתבנית במרווח של כ־2 ס"מ זה מזה ופוחסים אותם קלות.
  4. אופים כ־30 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות וקשות למגע. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? בטמפרטורת החדר (בקיץ במקרר), עד שבוע