שף
שף

גלידת פרוזן יוגורט מהירה עם הפירות שיש במקרר

מכניסים למעבד המזון כל פרי שיש בבית (אפשר גם לשלב כמה ביחד), ובתהליך קצר מתקבלת גלידה במרקם רך, עם תחושת סורבה מרעננת

פורסם:
טוטי פרוטי בתרגום חופשי מאיטלקית זה "כל הפירות", וזה בדיוק מה שקורה בגלידת הפירות־יוגורט שאני מכינה כעת ללא הפסקה: כל פרי שיש בבית נכנס, לפעמים גם כמה ביחד, ובתהליך קצר מתקבלת גלידה במרקם רך, עם תחושת סורבה מרעננת. בצילום, הגלידה מבוססת על שזיפים וענבים, אבל באמת - כמעט הכל הולך.

המרכיבים

  • 3 כוסות של קוביות פרי (פירות יער, שזיפים, אפרסקים, משמשים, ענבים, מלון, מנגו וכו')
  • 1 בננה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כף דבש או מייפל
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
  • 2 כפיות מים
ההכנה
1. שמים בבלנדר או במעבד המזון את הפירות והבננה, מיץ הלימון, הדבש (או המייפל) והיוגורט ומעבדים למחית. מוסיפים את המים.
2. מעבירים לקופסה רחבה או לתבנית מתאימה ומקפיאים, ללא כיסוי, במשך שעה.
3. מגרדים במזלג את המשטח הקפוא שנוצר על פני הגלידה. מכסים ומקפיאים עוד 5 שעות לפחות (עד שבועיים). מגישים.
טיפ: לאחרונה, בהשראת ניינטיז קלה, חזרתי להגיש גלידות בתוך לימונים ריקים: חוצים לימונים ובעזרת סכין חדה מוציאים את תוכן הפרי (אפשר להשתמש בו, אפשר גם לשמור בהקפאה). מיישרים מעט את הקצה התחתון, לטובת היציבות, ושומרים במקפיא עד למילוי. קל ומשמח.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button