שף
שף
בלי להדליק תנור: פשטידות שמכינים במחבת

בלי להדליק תנור: 5 פשטידות מעולות שמכינים במחבת ובקלי קלות

קבלו את המסלול הקיצי למאפים האהובים: בישול במחבת. כמה דקות של עבודה, עוד כמה דקות של המתנה וארוחת הערב מוכנה

פורסם:

פשטידת תפוחי אדמה צרפתית

השילוב הקלאסי של תפודים וחמאה בגרסת מחבת מפנקת וגם קלה – אפילו לא צריך לפרוס את תפוחי האדמה
6 צפייה בגלריה
פשטידות ללא תנור
פשטידות ללא תנור
פשטידת תפוחי אדמה צרפתית
(צילום: שרית גופן)
המרכיבים (מחבת בקוטר 26-24 ס"מ):
  • 15 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
  • מלח
  • 15 גרם חמאה
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול או להקצפה
  • 150 גרם גבינה קשה מגוררת (כמו קשקבל, גאודה, גרוייר ואחרות)
  • 150 גרם גבינת שמנת, 16% שומן ומעלה
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 3 ביצים
  • 1 כוס (100 גרם) קמח שקדים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • פלפל לבן
ההכנה
1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, יוצקים מים עד כיסוי ומוסיפים כפית מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים בנעיצת מזלג). מעבירים את תפוחי האדמה למסננת ומצננים כ־10 דקות.
2. מניחים את החמאה במחבת וממיסים על להבה בינונית. מוסיפים את תפוחי האדמה השלמים ומטגנים אותם כ־5 דקות מכל צד.
3. במקביל יוצקים לקערה גדולה את השמנת, מוסיפים את הגבינות, הבצל הירוק, השום והביצים וטורפים היטב לבלילה אחידה. מוסיפים את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, מלח ופלפל ומערבבים.
4. יוצקים את הבלילה על תפוחי האדמה בעדינות, כך שתכסה אותם. מכסים את המחבת, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים כ־40 דקות (אין צורך להפוך), עד שהפשטידה יציבה גם במרכזה. מסירים מהכיריים.
5. מעבירים את הפשטידה לצלחת. מגישים חם או קר.
איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

פשטידת אורז וקישואים

מתכון מושלם לניצול שאריות אורז, שהופכות לפשטידה קריספית וטעימה. אם אין שאריות, לגמרי ראוי להכין אורז במיוחד: בשלו 1/2 1 כוסות אורז בסמטי והניחו לו להצטנן לפני המשך ההכנה.
6 צפייה בגלריה
פשטידות ללא תנור
פשטידות ללא תנור
ללא גלוטן. פשטידת אורז וקישואים
(צילום: שרית גופן)
המרכיבים (מחבת בקוטר 26-24 ס"מ):
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 9% שומן
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כפיות אורגנו יבש
  • 4 ביצים
  • 3 קישואים
  • 3 כוסות אורז מבושל, צונן
  • לטיגון: 5 כפות שמן קנולה או זית
ההכנה
1. שמים בקערה את השמנת, הגבינה הלבנה והצהובה, השום והתבלינים ומערבבים.
2. טורפים בקערית נפרדת את הביצים. מוסיפים לקערת הגבינות.
3. מגררים את הקישואים וסוחטים מהם עודפי נוזלים. מוסיפים לקערת הגבינות. מוסיפים גם את האורז ומערבבים הכול למרקם אחיד.
4. מחממים את השמן במחבת על להבה גבוהה. יוצקים את עיסת הפשטידה ומטגנים 5 דקות. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים 25 דקות. הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת, מחזירים למחבת, מכסים ומטגנים עוד 25 דקות. מסירים מהכיריים.
5. מעבירים את הפשטידה לצלחת. מגישים חם או קר.
איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

פשטידת בצלים ותירס

כשאומרים יפה ושווה מתכוונים בדיוק לפשטידה הזו: וריאציה קיצית קלילה, ללא בצק, לטארט טאטן.
6 צפייה בגלריה
פשטידות ללא תנור
פשטידות ללא תנור
פרווה. פשטידת בצלים ותירס
(צילום: שרית גופן)
המרכיבים (מחבת בקוטר 24-22 ס"מ):
  • 3 בצלים סגולים גדולים
  • 5 כפות שמן זית
  • 4 בצלים לבנים גדולים, קצוצים
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ
  • כ־2 כוסות גרגירי תירס (טריים, משומרים או מופשרים)
  • 5 ביצים
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא או קמח לבן
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. קולפים את הבצלים הסגולים ופורסים אותם לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
2. יוצקים למחבת את שמן הזית ומחממים על להבה בינונית. מניחים במחבת זו לצד זו, מפרוסות הבצלים הסגולים, כך שימלאו אותה. מטגנים כ־5 דקות בלי להפוך.
3. את יתרת הבצל הסגול קוצצים לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הבצלים הלבנים, הבצל הירוק והתירס.
4. טורפים בקערית נפרדת את הביצים. מוסיפים לקערת התירס.
5. מוסיפים גם את הקמח, אבקת האפייה, מלח ופלפל. מערבבים לקבלת בלילה סמיכה.
6. יוצקים את הבלילה למחבת ומיישרים כך שתכסה את פרוסות הבצל. מעבירים את המחבת ללהבה קטנה ונמוכה, מכסים ומבשלים כ־50 דקות (אין צורך להפוך), עד שהפשטידה יציבה ועל חלקה העליון נראה מעין קרום. מסירים מהכיריים.
7. הופכים את הפשטידה על צלחת (כך שהבצלים הסגולים ייראו). מגישים חם או קר.
איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

פשטידת ספגטי

יש סיכוי טוב שהפשטידה הזו תהפוך להיות מנה קבועה במטבח שלכם. היא מתחבבת על כולם מיד אחרי הביס הראשון
6 צפייה בגלריה
פשטידות ללא תנור
פשטידות ללא תנור
פשטידת ספגטי
(צילום: שרית גופן)
המרכיבים (מחבת בקוטר 24-22 ס"מ):
  • 250 גרם ספגטי (מספר 8 או כל סוג אחר)
  • 3 ביצים
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 250 גרם גבינת פטה, מגוררת
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 1/4 כוס עלי תימין
  • לטיגון: 5 כפות שמן זית או שמן קנולה
ההכנה
1. מבשלים את הספגטי לפי הנחיות היצרן. מסננים ומניחים בצד.
2. שוברים את הביצים לקערה וטורפים אותן היטב. מוסיפים את השמנת, הגבינה, השום והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הספגטי ומערבבים קלות, לעיטוף בבלילה.
3. מחממים את השמן במחבת. יוצקים את תכולת הקערה ומיישרים. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומטגנים כ־45 דקות (אין צורך להפוך), עד שהפשטידה יציבה גם במרכזה. מסירים מהכיריים.
4. מעבירים את הפשטידה לצלחת. מגישים חם או קר.
איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

פשטידה ירוקה מהמטבח הפרסי

לקט של ירוקים בריאים ומרעננים בפשטידה בעלת צבע מהמם. הביאו בחשבון שהפשטידה הזו לא נחתכת בצורה אלגנטית, ומומלץ פשוט לקחת ממנה מהמחבת בעזרת כף.
6 צפייה בגלריה
פשטידות ללא תנור
פשטידות ללא תנור
פשטידה ירוקה מהמטבח הפרסי
(צילום: שרית גופן)
המרכיבים (מחבת בקוטר 24-22 ס"מ):
  • 500 גרם עלי תרד טריים
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כוס עלי שמיר
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • 1 בצל גדול, קלוף ומגורר
  • 1 שן שום, קלופה ומגוררת
  • 5 ביצים
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/4 כפית כורכום
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • לטיגון: 5 כפות שמן קנולה או אחר
ההכנה
1. קוצצים דק את כל העלים הירוקים (אפשר במעבד מזון) ומעבירים לקערה. מוסיפים את הבצל והשום.
2. שמים בקערת המערבל את הביצים ומקציפים אותן כ־3 דקות, עד שהן תופחות פי שלושה (אפשר לטרוף ידנית, אבל מומלץ להקציף, כדי שהפשטידה תהיה אוורירית יותר).
3. יוצקים את הביצים המוקצפות על הירקות. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים בתנועות קיפול לעיסה אחידה.
4. מחממים את השמן במחבת על להבה גבוהה. יוצקים את עיסת הפשטידה ומיישרים. מורידים את גובה הלהבה לנמוך ביותר ומכסים את המחבת. מבשלים כך 20 דקות. הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת, מחזירים למחבת, מכסים שוב ומבשלים עוד 20 דקות. מסירים מהכיריים.
5. מעבירים את הפשטידה לצלחת. מגישים חם או קר.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
טיפ: אם הפשטידות מוגשות כמנה עיקרית, הן יספיקו ל־4-5 אנשים.
טיפ: מעדיפים תנור? אין בעיה: עקבו אחר ההוראות ובמקום לבשל במחבת, אפו בתבנית משומנת, 35–40 דקות בתנור שחומם ל־170 מעלות.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button