שף
שף
עוגיות שוקולד קפה ואגוזים

עוגיות שוקולד קפה אגוזים

פריכות מבחוץ, רכות מבפנים ובשילוב טעמים שמתבקש להתמכר אליו

פורסם:
המרכיבים (25-20 עוגיות)
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז טבעיים
  • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל ללא גלוטן
  • 1 כוס (140 גרם) קורנפלור או קמח טפיוקה
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כפית גדושה אבקת קפה שחור
  • 1/3 כפית מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות דבש
  • 1 ביצה בגודל L
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס

ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את אגוזי הלוז וקוצצים בפולסים למרקם גס. מוציאים רבע מהכמות ומניחים בצד. מוסיפים את שיבולת השועל והקורנפלור (או הקמח) ומעבדים עד שהאגוזים ושיבולת השועל טחונים דק. מוסיפים את השקדים, אבקת הקפה, המלח ושלושת סוגי הסוכר ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה, הדבש והביצה ומעבדים לבצק אחיד. מוסיפים את אגוזי הלוז ששמרנו בצד ואת השוקולד ומעבדים קצרות, לפיזור אחיד. מעבירים לקערה, מכסים ומאחסנים במקרר 30 דקות לפחות.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומשטחים לעוגיות. מניחים את העוגיות בתבנית, במרחק של 3-2 ס"מ זו מזו.
4. אופים כ־10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים ובתחתית. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.

  • זמן הכנה: כ־20 דקות
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד שבוע בכלי אטום. בקיץ - במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button