בונוס: טוסטוני בגט ביתיים. פורסים בגט לפרוסות אלכסוניות. משמנים היטב בשמן זית משני הצדדים, בוזקים מלח גרוס וקולים בתנור שחומם ל־200 מעלות. מוציאים, ואם רוצים, משפשפים את הלחם בשן שום חצויה. מוכן.
מרק שומר ועגבניות צלויות
כשר
חלבי
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מרק שומר ועגבניות צלויות
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 יחידות שומר, חתוכות לרבעים או לשמיניות
8-7 עגבניות אדומות, מומלץ מזן מגי, חצויות
1/2 ראש שום
5-4 עלי מרווה טריים
4 כפות שמן זית
מלח דק
1/4 כפית פלפל גרוס
6 כוסות (1/2 1 ליטרים) מים
1 כרשה, החלק הלבן בלבד, פרוס לפרוסות בעובי כ־2 ס"מ
1/2 כוס שמנת מתוקה 10% שומן ומעלה
אפשרות להגשה: עלי אורגנו או מרווה קצוצים, פלפל שחור, טוסטוני בגט
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מניחים בתבנית את השומר והעגבניות אך משאירים בצד רבע/שמינית שומר. מניחים גם את השום, כשצידו החתוך פונה מעלה. מפזרים את המרווה, מזלפים 2 כפות משמן הזית, בוזקים ככפית מלח ואת הפלפל, ומערבבים.
3. אופים כ־35 דקות, עד שהירקות מתרככים.
4. בינתיים יוצקים את המים לסיר, מוסיפים את הכרשה ואת השומר ששמרנו, מביאים לרתיחה, מוסיפים עוד כפית מלח, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עד שהירקות יוצאים מהתנור.
5. כשהירקות יוצאים מהתנור, אם רוצים, מסירים מהעגבניות את הקליפות (זה עוזר לקבלת מרק במרקם חלק). מעבירים את העגבניות והשומר, עם הנוזלים מהתבנית, אל הסיר. מחלצים את שיני השום ומוסיפים גם אותן. מערבבים, מביאים לרתיחה חוזרת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־10 דקות. מסירים מהכיריים.
6. מוציאים כוס מנוזל המרק ומניחים בצד. טוחנים את תכולת הסיר (בבלנדר מוט או במעבד מזון). מוסיפים למרק את השמנת ואת 2 כפות שמן הזית הנותרות וטוחנים עוד קצת. טועמים, ואם צריך, מתקנים תיבול. מוסיפים למרק בהדרגה מכוס הנוזלים ששמרנו, לקבלת המרקם הרצוי.
7. אם רוצים, מעטרים את המרק במרווה או באורגנו ובפלפל שחור. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.