אפשר להשתמש להכנת המרק גם בארטישוק טרי: חולטים 1 קילו ארטישוקים שלמים במשך 15 דקות במים רותחים. צולים אותם עם הירקות בתנור. לאחר הצלייה, מפרידים את חלקי הארטישוק, מנקים את הלבבות ומשתמשים רק בהם להכנת המרק.

מרק ארטישוק ואספרגוס
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
400 גרם תחתיות ארטישוק, מופשרות
1 בצל, חצוי
1 גזר, קלוף וחתוך למקלות
1/3 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור
1 צרור אספרגוס
2 ענפי תימין
2 כוסות (480 מ"ל) מים או ציר ירקות
1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול או להקצפה, או 1 כוס קרם קוקוס
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק אספרגוס וארטישוק
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/o5xcnmlz7ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים בתבנית את הארטישוק, הבצל והגזר. יוצקים עליהם את שמן הזית ומפזרים מלח ופלפל. אופים כ־15 דקות.
3. בינתיים, מסירים את הקצה הנוקשה של האספרגוס (כ־1 ס"מ מהבסיס).
4. מוסיפים את האספרגוס ואת ענפי התימין לתבנית, מערבבים בעדינות כך שיצופו בשמן. אופים עוד 8-6 דקות, עד שהאספרגוס מעט מזהיב. מוציאים מהתנור.
5. מעבירים את תכולת התבנית לסיר. אם רוצים, חותכים כמה ראשי אספרגוס ומשאירים אותם בצד, להגשה. מעבירים גם את עלי התימין לסיר, ללא הגבעולים. מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים. טוחנים את המרק. טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים ומביאים לרתיחה חוזרת.
6. יוצקים את המרק לקערות. אם רוצים, מעטרים בראשי אספרגוס. מגישים.
- איך שומרים? 4-3 ימים, במקרר.








