טיפ: אפשר לגוון ולהחליף את טעמי הגלידה, לפי החשק, וגם להשתמש בגלידות עם תוספות מעניינות. בהתאם למוצרים שתבחרו, המנה תהיה פרווה או חלבית.
אפשר להכין עם פירות יער קפואים או טריים, ולהשתמש בתערובות של פירות לפי החשק: אוכמניות, פטל אדום או שחור, דובדבנים וגם תותי שדה.
עוגת גלידה עם מחית פירות יער
כשר
חלבי
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
25 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
עוגת גלידה עם מחית פירות יער
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית אינגליש קייק רחבה
400 גרם גלידת שוקולד
400 גרם גלידת וניל
למחית פירות היער:
600 גרם פירות יער קפואים (או טריים)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2 כפות מיץ לימון
1/4 כוס מים
אפשרות להגשה:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
3 כפות סוכר
פירות יער טריים או מופשרים, עלי נענע
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. המחית: שמים במחבת את פירות היער הקפואים, הסוכר, מיץ הלימון והמים ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפירות מתרככים והנוזל מצטמצם (10-8 דקות). מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא (אפשר להכין עד 5 ימים מראש ולשמור במקרר).
2. מוציאים את הגלידות מהמקפיא וממתינים שיתרככו קלות (כ־10 דקות).
3. מרפדים את התבנית בניילון נצמד, כך ששוליו יחרגו מעבר לדופנות התבנית. מניחים בתבנית מגלידת השוקולד ומורחים כך שתיווצר שכבה בגובה כ־2 ס"מ. יוצקים עליה את מחית פירות היער. מניחים עליהם את גלידת הווניל ומסיימים בשכבה נוספת מגלידת השוקולד. מכסים ומאחסנים במקפיא 3 שעות לפחות.
4. ההגשה: מוציאים את המקפא כ־5 דקות לפני ההגשה, לריכוך קל.
5. בינתיים מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה.
6. מחלצים את המקפא מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה. עורמים עליו את הקצפת, מקשטים בפירות יער ובעלי נענע ומגישים מיד.
  • איך שומרים? את המקפא, ללא הקצפת והפירות, עד שבועיים במקפיא.