שף
שף
עובדת עם כל ירק, מכל סוג. פשטידת הפלא

פשטידת פלא: דיאטטית, ללא גלוטן ועובדת מצוין עם כל ירק

קבלו טריק מנצח של יעל גרטי שעובד כבר שנים: בסיס אחד לפשטידה - ללא גלוטן! - שבכל פעם מחליפים בה את סוג הירק, ומקבלים מנה אחרת לגמרי

יעל גרטי
פורסם:

הבסיס המנצח

המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ או בגודל כ־20X20 ס"מ)
  • 2 ביצים גודל L
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט 3% שומן
  • מעט מלח
  • 50 גרם גבינה מלוחה 5% שומן (בולגרית, פטה או צפתית)
ההכנה
1. מכינים את הירקות שנבחרו לפשטידה. מניחים בתבנית ששומנה קלות בשמן זית.
2. טורפים בקערה את הביצים, היוגורט והמלח ויוצקים לתבנית, על הירקות. מפוררים עליהם את הגבינה המלוחה. אם יש תוספת נוספת (גרעינים, עשבי תיבול) – מוסיפים אותה.
3. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל־175 מעלות במשך 30–40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת. מוציאים, מצננים קלות ומגישים (אפשר לשמור עד 4 ימים, במקרר).

פשטידת דלעת

1. מחממים את התנור ל־210 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים בתבנית חתיכת דלעת במשקל 600 גרם. יוצקים עליה 2 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח ופלפל ומעסים בהם את הדלעת, לכיסוי מלא. צולים כ־40 דקות, עד שהדלעת מתרככת.
3. מוציאים, קולפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות קטנות. מפזרים אותן בתבנית המיועדת לפשטידה. ממשיכים בהתאם למתכון הבסיס. בסיום הרכבת הפשטידה מפזרים 2 כפות גרעיני דלעת. אופים בהתאם להנחיות.
4 צפייה בגלריה
פשטידת אספרגוס, פשטידת דלעת ופשטידת פטריות
פשטידת אספרגוס, פשטידת דלעת ופשטידת פטריות
פשטידת דלעת
( צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

פשטידת אספרגוס

1. מסירים את הרבע התחתון של צרור האספרגוס (אין בו צורך). את הגבעולים חותכים לשניים: מקטע באורך כ־9 ס"מ מראש הגבעולים והחלק התחתון. את החלק התחתון פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
2. מרתיחים מים מומלחים בסיר גדול. מכניסים את הפרוסות הדקות של האספרגוס וחולטים במשך 2 דקות. מוסיפים את החלק הארוך של הגבעולים ומבשלים עוד דקה. מסננים.
3. מחזירים את הסיר הריק לכיריים ומחממים קצרות, לייבוש שאריות המים. מוסיפים 1 כף שמן זית ומחממים. מחזירים את כל האספרגוס לסיר, מוסיפים מלח, מערבבים ומסירים מהכיריים.
4. מפזרים את פרוסות האספרגוס הדקות בתבנית המיועדת לאפיית הפשטידה. ממשיכים בהתאם למתכון הבסיס. מוסיפים את גבעולי האספרגוס הארוכים ומסיימים בפיזור הגבינה (ראו מתכון בסיס). אופים בהתאם להנחיות.

4 צפייה בגלריה
פשטידת אספרגוס, פשטידת דלעת ופשטידת פטריות
פשטידת אספרגוס, פשטידת דלעת ופשטידת פטריות
פשטידת אספרגוס
( צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

פשטידת פטריות

1. מחממים את התנור ל־210 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מנקים ופורסים דק 5 פטריות פורטובלו גדולות. מפזרים אותן בתבנית, בשכבה אחת, יוצקים עליהן 1 כף שמן זית ומפזרים מלח ופלפל וצולים כ־25 דקות, עד שהן משחימות קצת.
3. מעבירים לתבנית המיועדת לפשטידה וממשיכים בהתאם למתכון הבסיס. בסיום הרכבת המנה מפזרים עליה 2 כפות עלי פטרוזיליה ואופים בהתאם להנחיות. אם רוצים, מפזרים עלי פטרוזיליה טריים. מגישים.

4 צפייה בגלריה
פשטידת אספרגוס, פשטידת דלעת ופשטידת פטריות
פשטידת אספרגוס, פשטידת דלעת ופשטידת פטריות
פשטידת פטריות
( צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

רעיונות נוספים עם ירקות צלויים

את הירקות מערבבים עם 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל וצולים כ־30 דקות בתנור שחומם מראש ל־210 מעלות (טורבו), עד שנראים בהם סימני צריבה.
  • 2 חצילים חתוכים לקוביות קטנות + כ־15 עגבניות שרי.
  • 1 ק"ג קישואים טריים, חתוכים לקוביות.
  • 1 ראש כרובית, מפורק לפרחים קטנים.
  • 1 שקית תחתיות ארטישוק מופשרות וחתוכות + 15-10 עגבניות שרי.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button