שף
שף
פאי אגסים עם חלווה

אלגנטי ומפתיע: פאי אגסים וקרם חלווה

פאי עם מקורות אירופיים וטעמים של מזרח־תיכון: במקום קמח לבן - קמח כוסמין מלא, במקום חמאה - שמן זית, ובמקום מלית קלסית - קרם חלווה עשיר, שאפשר בקלות להפוך לפרווה

פורסם:

המרכיבים (תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ)

  • 4-3 אגסים
לבצק
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זרעי ענבים או שמן זית מעודן או שמן קנולה
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
למלית
  • 300 גרם חלווה (פיסטוק או וניל), חתוכה גס
  • 1 ביצה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%-32% שומן. לפאי לפרווה - המירו את השמנת המתוקה בכמות זהה של קרם קוקוס 17% שומן ומעלה
  • 1 כף קורנפלור
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • לפיזור: אבקת סוכר


ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון או המערבל עם וו הגיטרה את כל מרכיביו ומעבדים לבצק אחיד. משמנים את התבנית, מעבירים אליה את הבצק, משטחים על הבסיס והדפנות בצורה אחידה ומהדקים. מאחסנים במקפיא כ־20 דקות.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
3. קולפים את האגסים, חוצים אותם, מגלענים ופורסים לפרוסות דקות.
4. המלית: שמים בקערת מעבד המזון או המערבל (אין צורך לנקות) את כל מרכיביה ומעבדים לקרם אחיד.
5. מוציאים את הבצק מהמקפיא, יוצקים עליו את המלית ומסדרים עליה את האגסים, כך שהפרוסות חופפות חלקית, כמו מניפה.
6. אופים כ־45 דקות, עד שהבצק ופני המלית משחימים. אם פני המאפה משחימים מהר מדי, מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שהבצק אפוי והאגסים מתרככים. מוציאים, מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

  • זמן הכנה: כ־30 דקות, לא כולל צינון ואפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא. מומלץ לחמם לפני ההגשה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button