
מרק קרם שורשים וערמונים
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/4 כוס שמן זית
2 כרשות, החלק הלבן, נקי ופרוס דק
2 ראשי סלרי, קלופים וחתוכים לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
3 שיני שום, קלופות וקצוצות
2 חבילות (200 גרם) ערמונים בוואקום, קצוצים גס
6 כוסות (1/2 1 ליטרים) ציר ירקות או עוף + אפשרות לעוד 2 כוסות
מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה:
50 גרם ערמונים בוואקום, קצוצים
פלפל שחור
שמן זית
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק קרם שורשים וערמונים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rj8q45fsgxההכנה
1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הכרשה, את הסלרי ואת שורשי הפטרוזיליה ומטגנים על להבה בינונית כ־10 דקות, עד שהירקות מזהיבים קלות. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת השום ומטגנים תוך ערבוב עוד כ־5 דקות. מוסיפים את הערמונים ו־6 כוסות מהציר. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית, מכסים ומבשלים 40-30 דקות, עד שהירקות רכים.
2. טוחנים את המרק (בבלנדר מוט, או במעבד מזון) למחית. אם רוצים, מוסיפים עוד ציר ירקות או מים רותחים, עד שהמרק מגיע לדרגת הסמיכות הרצויה. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
3. ההגשה: מחלקים את המרק לקערות הגשה. מעטרים בערמונים ובפלפל שחור ומזליפים שמן זית. מגישים.








