
טריקולד
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
20
נשיקות מרנג
750
מ"ל
שמנת מתוקה (3 מכלים)
400
גרם
חלב מרוכז (1 פחית)
10
גרם
קפה נמס (1 כף גדושה)
2
כפות
מים רותחים
150
גרם
שוקולד מריר
תבנית:
תבנית קפיץ בקוטר 26-24 ס"מ
להגשה:
נשיקות שבורות גס
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת גלידה טריקולור
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rjmh9swakgההכנה
1. מניחים נשיקות זו לצד זו בבסיס התבנית. את החללים שביניהן ממלאים בנשיקות הפוכות (או ששוברים נשיקות לפי הצורך), לכיסוי מלא.
2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. עוצרים, מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים בתנועות קיפול לקרם אחיד.
3. מורחים כשליש מהקרם על הנשיקות ומעבירים למקפיא ל־15 דקות לפחות.
4. בינתיים ממיסים את הקפה במים הרותחים ומניחים לצינון. בנוסף, שמים בכלי מתאים את השוקולד המריר וממיסים בהדרגה במיקרוגל (או בסיר אדים כפול).
5. מחלקים את קרם הקצפת שנותר בין שתי קערות. לאחת הקערות מוסיפים את הקפה ומערבבים בעדינות להטמעה מלאה. לקערה השנייה מוסיפים את השוקולד ומערבבים באותו אופן.
6. מוציאים את העוגה ומורחים עליה את קרם הקפה. מחזירים למקפיא לכ־15 דקות.
7. מוציאים שוב ומורחים בעדינות את קרם השוקולד. עוטפים היטב בניילון נצמד ומחזירים למקפיא ל־6 שעות לפחות.
7. מחלצים את העוגה מהתבנית, מפזרים עליה את שברי הנשיקות ומגישים.
- איך שומרים? עד שבועיים, עטופה היטב במקפיא.








