
סמי פרדו וניל ושברי עוגיות
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית אינגליש קייק
150
גרם
סוכר או 3/4 כוס
250
מ"ל
שמנת מתוקה להקצפה
20
גרם
אבקת אינסטנט פודינג וניל
כ-150
גרם
עוגיות או ביסקוויטים, לפי הטעם, חתוכות גס
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת גלידה וניל עם שברי עוגיות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rjtpmpjajeההכנה
1. מרפדים את התבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים רחבים בצדדים כדי להקל את החילוץ.
2. מכינים סיר אדים כפול: יוצקים מים רותחים בגובה 3-2 ס"מ לסיר גדול. מביאים לרתיחה חוזרת ומנמיכים את גובה הלהבה כך שתתקבל רתיחה עדינה.
3. שמים בסיר בינוני את הביצים והסוכר. מניחים אותו על סיר המים הרותחים, כך שתחתית הסיר העליון לא תיגע במים. בעזרת מערבל חשמלי (ואפשר גם במטרפה ידנית) מקציפים את הביצים והסוכר כ־6 דקות לקצף רך ויציב. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון במשך כ־10 דקות.
4. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את השמנת ואבקת הפודינג ומקציפים במהירות גבוהה כדקה, לקצפת יציבה. עוצרים. מעבירים בהדרגה את הקצפת לקצף הביצים, ומערבבים בעדינות, בתנועות קיפול, לקרם אחיד. מוסיפים את שברי העוגיות (שומרים מעט בצד לקישוט) ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ומיישרים. מאחסנים במקפיא 4 שעות לפחות.
5. לפני ההגשה מחלצים את הסמי־פרדו מהתבנית, מקשטים עם שברי העוגיות ששמרנו, ופורסים אותו בעודו קפוא. מגישים.
- איך שומרים? במקפיא, עד 3 שבועות.
- כדאי לדעת: הקצפת הביצים בסיר האידוי שקולה למעשה לבישול אשר מפסטר אותן והופך אותן לבטוחות לאכילה.








