בניה עם קרם מאשכולית אדומה

בנייה: סופגניות בנוסח צרפתי עם קרם אשכולית אדומה

סופגניות הבנייה (Beignet) נולדו בצרפת, התאזרחו בניו־אורלינס ונוחתות אצלנו לכבוד חנוכה, בתוספת מלית לא שגרתית. ויש גם שדרוג קטן לאקסטרה רושם

פורסם: 25.11.21, 08:21
טיפ: לא אוהבים אשכוליות? במקום קרם אשכולית אדומה אפשר להכין קרם לימון, באותה הדרך

המרכיבים

לסופגניות
  • 1/2 2 כפיות (12 גרם) שמרים יבשים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים חמימים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 ביצים בגודל L
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
  • 3 כוסות + 3 כפות (450 גרם) קמח + אפשרות לעוד קצת
  • 60 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כפית מלח
  • שמן לטיגון עמוק
לקרם האשכולית
  • 2 ביצים + 2 חלמונים בגודל L
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ אשכוליות אדומות
  • קליפה מגוררת מ־1 אשכולית אדומה
  • 150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • אפשרות: צבע מאכל אדום
להגשה: אבקת סוכר

ההכנה

1. הקרם: שמים בסיר את הביצים, החלמונים, הסוכר, המיץ וקליפת האשכולית, ומבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, 3-2 דקות, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבבים עד שהקרם מסמיך. אם רוצים, מוסיפים מעט צבע מאכל אדום. מעבירים את הקרם לצנצנת מעוקרת בנפח 250-200 מ"ל. מאחסנים במקרר שעה לפחות (ועד חודשיים).
2. הסופגניות: שמים בקערה את השמרים, המים והסוכר ומערבבים עד תסיסה.
3. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הביצים והחלב ומערבלים במהירות בינונית כדקה. מוסיפים את תמיסת השמרים ומערבלים. מנמיכים את מהירות המערבל. מוסיפים מחצית מכמות הקמח ולשים לעיסה. מוסיפים את החמאה ומערבלים להטמעה. מוסיפים את יתרת הקמח ואת המלח ולשים כדקה, עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה. אם הבצק עדיין דביק – מוסיפים 2-1 כפות קמח.
4. משמנים קערה גדולה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים במגבת ומניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר (או עד 8 שעות במקרר), עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומרדדים לעלה בגודל כ־60X40 ס"מ ובעובי כ־2 ס"מ. קורצים בבצק עיגולים בקוטר 5-3 ס"מ. את שאריות הבצק אוספים, מרדדים וקורצים בו עיגולים נוספים.
6. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה. ממלאים את המחבת, בזהירות, בעיגולי בצק, עם מרווחים ביניהם (הם תופחים). מטגנים על להבה בינונית־גבוהה, 3-2 דקות מכל צד, עד שהסופגיות חומות־זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הסופגניות. מניחים לצינון קל.
7. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול. ממלאים את הסופגניות בקרם. מפזרים אבקת סוכר. מגישים מיד (המנה במיטבה כשהיא טרייה).
לאקסטרה רושם: קרם מרנג צרוב
שמים בקערת המערבל 3 חלבונים ומקציפים במהירות גבוהה כדקה. מוסיפים 3/4 כוס (150 גרם) סוכר ומקציפים לקצף יציב (10-8 דקות). מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות על הסופגניות. צורבים עם ברנר או כ־2 דקות בשליש העליון של תנור שחומם מראש לחום מקסימלי. מוציאים וזורים את אבקת הסוכר. מגישים.
  • זמן הכנה: כשעה, לא כולל צינון והתפחה
  • דרגת קושי: בינוני־מורכב
  • איך שומרים: את המנה השלמה - עד יום, במקרר (את הקרם - עד חודשיים)

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.