שף
שף
חזה עוף בג'ינג'ר

חזה עוף צלוי עם ג'ינג'ר וליים

חזה עוף עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ, עם מרינדה מרעננת שמכינים במהירות. אפשר להגיש חם עם אורז או פתיתים, או קר בכריכים או סלטים

פורסם:
חזה עוף הוא ככל הנראה הנתח הכי פופולרי במטבח, שלי ושלכם. וכן, מובן שאני מטגנת ממנו טונות של שניצלים, אבל אם מתייחסים אליו יפה - הוא יכול לצאת עסיסי, טעים ומעולה במגוון מנות, ולכן אני כל הזמן ממציאה אותו מחדש. הנה, למשל, אחד מהלהיטים הגדולים פה בבית: חזה עוף צלוי ברוטב כיפי של ג'ינג'ר וליים. הוא מרענן, קצת אוממי בזכות המרינדה המושלמת שלו (לא לפחד מהמיונז!), עסיסי ורך מבפנים וחרוך־טעים מבחוץ. אפשר להגיש חם, על אורז או על פתיתים ועם מיץ ליים או לימון סחוט למעלה, או קר, בכריכים וסלטים.


המרכיבים
(4 מנות)
8 נתחי חזה עוף, משוטחים
למשרה
  • 1/2 2 כפות מיונז
  • מיץ וקליפה מגוררת מ־2 ליים או 1 לימון
  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1 כף שמן שומשום או שמן בוטנים
  • לטיגון: מעט שמן צמחי
  • אפשרות להגשה: כוסברה, פלפל צ'ילי קצוץ, פרוסות ליים או לימון

ההכנה
1. המשרה: שמים את כל מרכיביה בקערה ומערבבים. מוסיפים את חזה העוף ומערבבים בעדינות, כך שיכוסו במשרה. מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד לילה).
2. הצלייה: מלהיטים מחבת כבדה (רצוי מחבת פסים) על להבה בינונית־גבוהה. מוסיפים את השמן לטיגון ומחממים. מניחים במחבת את נתחי העוף, עם המרינדה, וצולים 5-4 דקות מכל צד, עד שהם עשויים היטב. מסיירם מהכיריים.
3. מעבירים את הנתחים לצלחות הגשה. אם רוצים, מעטרים בכוסברה קצוצה, פלפל צ'ילי קצוץ ופרוסות של ליים או לימון. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button