שף
שף
סלט חיטה, רימון ושזיפים

טוויסט לשולחן שבועות: 4 סלטים מיוחדים עם שבעת המינים

לצד המאפים, הלזניות והפשטידות חייבים גם כמה סלטים מרעננים (ושיהיו משביעים). קבלו ארבע הצעות עם מיטב תנובת הארץ: מסלט חיטה ורימונים ועד סלט תאנים וגבינות

סלט חיטה, רימון ושזיפים

מתכון של עמית דונסקוי
המרכיבים (8 מנות)
  • 1 כוס חיטה
  • 5 כוסות מים
  • מלח
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס קינואה
  • 4 שזיפים אדומים, פרוסים דק
  • 2 כוסות גרגירי רימון
  • 1/2 1 כוסות כוסברה קצוצה
לרוטב
  • 2 כפות שמן תירס (או אחר, לא שמן זית)
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות סילאן (דבש תמרים)
  • מיץ מ־1 לימון
  • אפשרות: 1/8 כפית קינמון טחון
ההכנה
1. שמים את החיטה בסיר, מוסיפים 3 כוסות מים, מעט מלח וכף מהשמן ומבשלים כ־50 דקות. מסננים את החיטה ושוטפים במים קרים. מניחים לצינון מלא.
2. במקביל, שמים את הקינואה בסיר נפרד, מוסיפים את יתרת המים (2 כוסות), מעט מלח וכף מהשמן ומבשלים כ־15 דקות. מסירים מהכיריים, מסננים ושוטפים בעדינות. מניחים לצינון מלא.
3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
4. הרכבת הסלט: מעבירים את החיטה ואת הקינואה לקערת ההגשה. מוסיפים את השזיפים וגרגירי הרימון, ועליהם מפזרים את הכוסברה. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. משהים כחצי שעה, לספיגת טעמים. מגישים.

סלט גריסי פנינה, עדשים וסלק

מתכון של נעמה רן
4 צפייה בגלריה
סלט גריסי פנינה עדשים וסלק
סלט גריסי פנינה עדשים וסלק
סלט גריסי פנינה עדשים וסלק
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (4–6 מנות)
  • 1/2 כוס עדשי בזלת (עדשים שחורות קטנות)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כוס גריסי פנינה (גרעיני שעורה מלוטשים)
  • 3 סלקים
  • 2/3 כוס כוסברה קצוצה
  • 2/3 כוס נענע קצוצה
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
ההכנה
1. שמים את העדשים בסיר, מכסים במים ומבשלים כ־15 דקות, עד שהן עשויות אך עדיין מוצקות. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים (בעוד העדשים חמות) את שמן הזית, השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל ומערבבים.
2. מרתיחים 2 כוסות מים בסיר. מוסיפים את גריסי הפנינה וחצי כפית מלח. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־25 דקות, עד שהגריסים רכים.
3. במקביל, שמים את הסלקים בסיר נפרד, יוצקים מים רותחים לכיסוי ומבשלים 35 דקות על להבה בינונית, עד שהסלקים מתרככים אך עדיין מוצקים. מסננים.
4. קולפים את הסלקים, מסירים את הכיפות וחותכים אותם לפלחים.
5. הרכבת הסלט: מוסיפים את הגריסים לקערת העדשים. מוסיפים גם את עשבי התיבול ומערבבים. לפני ההגשה מוסיפים את הסלק (כדי שלא יצבע את כל הסלט בוורוד). מגישים.

סלט קינואה, ענבים, עשבים ושקדים

מתכון של נעמה רן.
4 צפייה בגלריה
סלט קינואה, ענבים, עשבים ושקדים
סלט קינואה, ענבים, עשבים ושקדים
סלט קינואה, ענבים, עשבים ושקדים
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (4 מנות)
  • 3/4 כוס קינואה (מומלץ מעורבבת, אדומה ולבנה)
  • 1 כוס ענבים (ירוקים, סגולים או תערובת), חצויים
  • 1/2 כוס שבבי שקדים
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 3 כפות נענע קצוצה
לרוטב
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית חרדל
  • 1/2 כפית מלח, קורט פלפל שחור
ההכנה
1. הרוטב: טורפים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד.
2. מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים. מבשלים בהם את הקינואה, כמו שמבשלים פסטה, במשך כ־20 דקות, עד ריכוך. מסננים.
3. יוצקים את הרוטב על הקינואה החמה ומערבבים. מניחים לצינון.
4. הרכבת הסלט: מוסיפים לקערה את כל שאר מרכיבי הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים (אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר).

סלט חיטה, תאנים וגבינה

מתכון של איילת הירשמן.
4 צפייה בגלריה
סלט חיטה, תאנים וגבינה
סלט חיטה, תאנים וגבינה
סלט חיטה, תאנים וגבינה
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

המרכיבים (8 מנות)
  • 1/2 1 כוסות חיטה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף דבש
  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לחצאי טבעות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 5 כוסות עלי חסה (אייסברג או ערבית) חתוכים
  • 8 תאנים בשלות, חתוכות לרבעים
  • 200 גרם גבינה צפתית או גבינת פטה, חתוכה
ההכנה
1. שמים את החיטה בקערה, מכסים במים ומשרים כשעה.
2. מסננים את החיטה ומעבירים אותה לסיר. מכסים במים חדשים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה כ־15 דקות, עד שהחיטה מתרככת אבל נותרת נגיסה. מסירים מהכיריים ומסננים.
3. מחזירים את החיטה לסיר, מוסיפים 5 כפות משמן הזית,
2 כפות ממיץ הלימון, 1/2 כף מהדבש, מלח ופלפל, מוסיפים את הבצל ואת הפטרוזיליה ומערבבים (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
4. הרכבת הסלט: מניחים את עלי החסה בקערת הגשה, כך שירפדו אותה כמצע. מניחים במרכז את החיטה, בגבעה קטנה. מפזרים עליה ומסביב את התאנים ואת קרעי הגבינה, מתבלים שוב במעט מלח ופלפל שחור ויוצקים את יתרת שמן הזית ומיץ הלימון. מזלפים עוד קצת דבש מלמעלה, מערבבים קלות ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button