
מרק כרובית טבעוני
(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון
1/4
כפית
אגוז מוסקט מגורר
1
כרשה, החלק הלבן בלבד, קצוצה
2-3
שיני שום, קלופות, מעוכות וקצוצות
6-7
כוסות
מים או ציר ירקות
שמן צ'ילי
אפשרות להגשה
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק כרובית צלויה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rkp2qctgzxההכנה (6 מנות)
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את הכרובית בתבנית, מזליפים שמן הזית ומתבלים במלח, בפלפל ובמוסקט. אופים כחצי שעה, עד שהכרובית מתרככת ומזהיבה. מוציאים.
3. מחממים מעט שמן בסיר גדול ומטגנים את הכרשה עד שהיא מתרככת. מוסיפים את הכרובית (אם רוצים, שומרים כמה פרחים בצד, להגשה), את השום ואת המים (או הציר) ומביאים לרתיחה. מבשלים כ־10 דקות.
4. טוחנים את המרק למרקם חלק (מומלץ בעזרת בלנדר מוט).
5. ההגשה: יוצקים מהמרק לקערות, אם רוצים, מפזרים פרחוני כרובית ומזליפים מעט שמן צ'ילי. מגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








