הגיע זמן מרקי הירקות. לזה שכאן יש גם עומק וגם רעננות קלה, כי הוא כולל, לצד המון פטריות, גם דלורית מתקתקה ותרד קליל. אפשר להגיש עם יוגורט או לצרף לחם מלא.

מרק פטריות תרד ודלורית
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
75
גרם
חמאה (5 כפות שמן זית)
3
סלסילות
פטריות, חתוכות לגודל שווה
3
בצלים קלופים , חתוכים לקוביות קטנות
1
דלורית בינונית, בקליפתה, חתוכה לקוביות גדולות ונקייה מגרעינים
2
גבעול תימין
1/2
כפית
קינמון טחון
1/2
כפית
פלפל אנגלי
2
ליטר
מים (8 כוסות)
1/2
כפית
מלח
1/8
כפית
פלפל שחור
2
כוס
עלי תרד קצוצים גס
מיץ לימון
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק דלורית, פטריות ותרד
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rkw8kb11a1gההכנה
1. מחממים בסיר גדול ורחב את החמאה או שמן הזית, מוסיפים את הפטריות והבצל ומטגנים תוך ערבוב 12-10 דקות, עד שהפטריות מזהיבות היטב והבצל שקוף ומתחיל להזהיב.
2. מוסיפים את הדלורית ואת התבלינים ומטגנים תוך ערבוב, כדקה.
3. יוצקים את המים, מוסיפים את המלח והפלפל ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־20 דקות, עד שהדלורית רכה. מוסיפים את התרד ומבשלים עוד כדקה, עד שהוא מתרכך.
4. מסלקים את התימין, מוסיפים מעט מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול. מחלקים לצלחות ומגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי אטום במקרר.








