
מרק עגבניות ושום
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
5-4 עגבניות בינוניות, חצויות
14-10 עגבניות שרי, מכל זן או צבע
1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים
3 גבעולי סלרי, חתוכים למקטעים, כולל העלים
1 ראש שום, חצוי לרוחבו
1/2 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
2 ענפי אורגנו טריים
1 כף רסק עגבניות
3 כוסות (720 מ"ל) מים או ציר ירקות
אפשרות: 1/2 חבילה (כ־200 גרם) ניוקי מוכן
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק עגבניות ארומטי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rmeflb8mzההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את הירקות בתבנית (כולל השום), יוצקים עליהם את שמן הזית ומפזרים מלח ופלפל. אופים כ־15 דקות. מוסיפים את ענפי האורגנו ואופים עוד 8-6 דקות, עד שהעגבניות מזהיבות. מוציאים מהתנור.
3. מעבירים לסיר את הירקות. מחלצים את שיני השום ומוסיפים לסיר. מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים. מביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול.
4. אם רוצים, מוסיפים למרק את הניוקי ומבשלים עוד כ־5 דקות, עד שהניוקי רך. מגישים.
- איך שומרים? 4-3 ימים, במקרר.








