שף
שף
ביסקוטי שוקולד, צימוקים ואגוזים

סערה בכוס תה: שני מתכונים לעוגיות איטלקיות שכיף לטבול

שני מתכונים ותיקים ואהובים לעוגיות מנצחות במרקמים שונים: ביסקוטי עם שוקולד צימוקים ואגוזים ואמרטי - עוגיות שקדים נימוחות עם טעם שמזכיר מרציפן

ביסקוטי שוקולד, צימוקים ואגוזים

מתכון של דנה שטיינוול
העוגיות הנגיסות שהכי מתאימות ללוות קפה קר או, כמו שמקובל באיטליה, כוס יין.
המרכיבים
  • 2 ביצים גדולות + 1 חלמון
  • 3/4 כוס + 2 כפות שטוחות (170 גרם) סוכר
  • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • כ־1/2 כוס (60 גרם) צימוקים
  • כ־1/2 כוס (60 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
  • 60 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 . שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (או בקערת מעבד המזון) את הביצים, החלמון והסוכר ומקציפים לבלילה אחידה ותפוחה. מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומערבלים לעיסה אחידה ומעט דביקה.
3. מקמחים קלות משטח עבודה, מעבירים אליו את העיסה ויוצרים ממנה 2 גלילים ארוכים. מניחים בתבנית ומשטחים מעט בידיים.
4. אופים 25-20 דקות, עד שהגלילים מתייצבים ומזהיבים קלות. מוציאים מהתנור ומורידים את חומו ל־150 מעלות.
5. פורסים בעזרת סכין חדה את שני הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. משכיבים את הפרוסות בתבנית, מחזירים לתנור ואופים עוד כ־15 דקות, עד שהעוגיות מתייבשות אך נותרות מעט רכות למגע (הן יתקשו לאחר הצינון). מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבועיים, בקופסה סגורה.

עוגיות אמרטי

מתכון של מיכל לוי־אלחלל
עוגיות שקדים ללא גלוטן שיש להן טעם מרוכז שמזכיר מרציפן.

2 צפייה בגלריה
עוגיות אמרטי
עוגיות אמרטי
עוגיות אמרטי
(צילום: shutterstock/ASAP creative)

המרכיבים
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כוס + 4 כפות (150 גרם) אבקת סוכר
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • 3 חלבונים (נפרדים)

ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את השקדים הטחונים, אבקת הסוכר, קליפת התפוז וחלבון אחד ומעבדים כדקה, לעיסה אחידה.
2. שמים בקערת המערבל הנקייה את שני החלבונים הנותרים ומקציפים במהירות גבוהה, עד שנוצר קצף יציב מאוד. מוסיפים את הקצף לעיסה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
3. אם רוצים, מעבירים לשק זילוף (אם לא, משתמשים בכפית). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומזלפים או מניחים בה עיגולים בקוטר כ־2 ס"מ. משהים למנוחה 6 שעות לפחות (עד 12 שעות), בטמפרטורת החדר.
4. מחממים את התנור ל־160 מעלות.
5. אופים את העוגיות כ־15 דקות, עד שהן מזהיבות קצת. מוציאים את התבנית ויוצקים מיד כ־2 כפות מים מתחת לנייר האפייה, כדי להקל את הפרדת העוגיות. מסירים אותן מהתבנית ומצננים. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבוע, בקופסה סגורה.
פורסם לראשונה: 23:07, 01.11.21
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button