עוגת גלידה

עוגת דאבל גלידה שמכינים מהר ומחסלים עוד יותר מהר

עם תערובת של גלידה תוצרת בית וסורבה פירות קפוא היא נראית סופר מושקעת, והיא סופר קלה להכנה

פורסם: 20.08.21, 07:57

שימו לב: כדי ליצור סורבה במרקם רך ממחית פרי בלבד, על הפירות להיות קפואים. אם משתמשים בפירות טריים, מקפיאים אותם לפחות שעה לפני הטחינה

המרכיבים

(תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)
לסורבה פירות
  • כ־1/2 2 כוסות (300 גרם) מנגו מוקפא
  • כ־1/2 2 כוסות (300 גרם) פירות אדומים מוקפאים (דובדבנים, פירות יער, תותים וכדומה)
לגלידה
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%-32%
  • 1 קופסה (כ־400 מ"ל) חלב מרוכז
  • כ־2 כוסות (300-250 גרם) פירות טריים, משומרים או מוקפאים, מכל סוג שאוהבים, חתוכים לקוביות
  • לקישוט, לפי הטעם: פירות טריים, רצועות קוקוס מיובש, נשיקות מרנג, כדורי שוקולד

ההכנה
1. הסורבה: שמים בקערת מעבד המזון את המנגו וטוחנים למחית חלקה. מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקפיא עד לשימוש. מכינים כך גם את הפירות האדומים (אין צורך לנקות בין לבין את הקערה) ומאחסנים במקפיא בכלי נפרד (אפשר להכין מראש, להקפיא, ולפני ההכנה - להפשיר למרקם נוח לעבודה).
2. הגלידה: יוצקים לקערת המערבל את השמנת ומקציפים במהירות גבוהה לקצפת יציבה (5-4 דקות). עוצרים. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים בתנועות קיפול עד שהוא נטמע בקצפת. מוסיפים לגלידה את הפירות החתוכים ומערבבים קצרות להטמעה.
3. הרכבת העוגה: יוצקים לתבנית לסירוגין מהגלידה, מסורבה המנגו ומסורבה פירות היער, באופן חופשי, כך שתיווצר דוגמה לא אחידה. אם רוצים, מערבבים קלות ליצירת דוגמת שיש. מכסים ומאחסנים במקפיא שעתיים לפחות, ועדיף למשך הלילה.
4. ההגשה: להקלת החילוץ, טובלים מגבת במים חמים ומנגבים בה את דופנות התבנית. מסירים אותן ומעבירים את העוגה לצלחת הגשה. מקשטים לפי הטעם. מגישים.
  • זמן הכנה: 30-25 דקות
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? מכוסה במקפיא, עד שבועיים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.