שף
שף
מרק סלק וערמונים של איילת הירשמן

פורים למבוגרים: חמישה מתכונים למשתה החג

הילדים השתלטו על החג עם התחפושות שלהם ומשלוחי המנות עתירי הסוכר? זה הזמן לנכס אותו בחזרה, עם משתה פורימי אלגנטי, צבעוני וטעים עד דלא ידע

פורסם:

מרק סלק וערמונים

הצבע האדום־ורוד שלו עושה שמח בלב בכל גיל, אבל האמת היא שאת הטעם שלו מחבבים רק כשמתבגרים. אפשר להגיש בקעריות, עם כף, או בכוסות, ולאכול חם או בטמפרטורת החדר - הוא טעים כך או כך.
המרכיבים (8 מנות):
  • 45 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים ופרוסים דק
  • 3 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 2/3 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • אפשרות: 1 פלפל צ'ילי, קצוץ גס
  • 1 כף מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 1 כף סוכר
  • 3 כוסות (720 מ"ל) ציר ירקות או מים
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
  • 300 גרם ערמונים בוואקום או טריים צלויים וקלופים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן
  • אפשרות להגשה: עשבי תיבול טריים (גבעולי נענע, פטרוזיליה, תימין וכדומה).
טיפ: אפשר גם להשתמש בסלקים בוואקום. זמן הבישול יתקצר בהתאם: מטגנים את הבצל והתבלינים, מוסיפים את הסלקים ביחד עם המים, הערמונים והחלב, מביאים לרתיחה דקות 15ומבשלים בלבד לפני הטחינה.
ההכנה:
1. שמים בסיר את החמאה ושמן הזית ומחממים. מוסיפים את הבצל והסלק ומטגנים על להבה נמוכה כ־10 דקות, עד שהבצל רך ושקוף. מוסיפים את השום והג'ינג'ר, ואם רוצים גם את הצ'ילי, ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור והסוכר ומטגנים על להבה בינונית־גבוהה כ־5 דקות. יוצקים את הציר או המים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כ־30 דקות.
2. מוסיפים לסיר את החלב ואת הערמונים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ־10 דקות. מסירים מהכיריים.
3. בעזרת מוט ריסוק טוחנים את המרק למחית חלקה (ואפשר גם לטחון בבלנדר ולהחזיר לסיר). מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד 5 דקות. מניחים לצינון קל.
4. מחלקים את המרק לכוסות הגשה. אם רוצים, מקשטים בעשבי תיבול. מגישים.
  • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים.

אוזני המן גדולות עם גבינה ומנגולד

לכבוד החג, הלבשנו את המאפה הטעים הזה בתחפושת של אוזן המן. בפועל, מדובר בשילוב של בצק מוכן עם מלית קלילה ופשוטה של גבינות ועלים, קצת בסגנון יווני.
5 צפייה בגלריה
מתכוני פורים למבוגרים
מתכוני פורים למבוגרים
אל תשכחו לקנח באחת מתוקה
(צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ)
המרכיבים (2 מאפים):
  • 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד
למלית
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ דק (כ־3 גבעולים גדולים)
  • 2 כוסות עלי מנגולד או תרד (טרי או מוקפא ומופשר), קצוצים דק
  • 300 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית סומאק או פפריקה מתוקה
  • לציפוי: 1 ביצה, טרופה
  • אפשרות: 3 כפות זרעוני שומשום, זרעוני פרג או גבינת פרמזן מגוררת
טיפ: משאריות הבצק אפשר להכין אוזניים קטנות, בכל מלית שתבחרו.
ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים לעיסה אחידה.
3. מקמחים את משטח העבודה. פורשים עליו את הבצק, מחלקים אותו לשניים ומרדדים כל חלק קלות לצורת ריבוע. בעזרת תחתית של תבנית בקוטר 24 ס"מ, חותכים בכל אחד מחלקי הבצק עיגול. מחוררים אותם בעזרת מזלג.
4. מניחים מחצית מהמלית במרכז כל עיגול. מקפלים את הבצק על המלית משלושה כיוונים שונים, ומהדקים את הקצוות היטב זה לזה ליצירת צורת משולש שבמרכזו מלית חשופה. מעבירים את המאפים לתבנית. מושחים בביצה הטרופה וזורים את השומשום, הפרג או גבינת הפרמזן.
5. אופים כ־25 דקות, עד שהמאפים תופחים, הבצק מזהיב והמלית מתייצבת. מוציאים ומניחים לצינון קל. מגישים חמים.
  • איך שומרים? המאפים במיטבם ביום האפייה. שאריות אפשר לשמור עד יומיים במקרר.

פסטה ברוטב חמאה חומה ופרג

טייק־אוף פורימי ומשמח על רוטב חמאה, שמוכיח שפרג במיטבו כשהוא מלוח.
5 צפייה בגלריה
מתכוני פורים למבוגרים
מתכוני פורים למבוגרים
מתכוני פורים למבוגרים
(צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ)
המרכיבים (6 מנות):
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה כמו ספגטי או פטוצ'יני
לרוטב:
  • 200 גרם חמאה
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 2/3 כוס גרגירי פרג שלמים, טריים
  • מלח, פלפל שחור
  • אפשרות להגשה: גבינת פרמזן מגוררת
טיפ: שימו לב, למנה זו יש להשתמש בפרג שלם (ולא טחון). ניתן להשיג בחנויות התבלינים.
ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
2. הרוטב: שמים במחבת גדולה (שתכיל גם את הפסטה) את החמאה, ממיסים ומבשלים על להבה בינונית 7-5 דקות, עד שהיא מזהיבה ומתחילה להעלות קצף וניחוח אגוזי. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את הפרג, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים.
3. מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד שהיא עטופה היטב ברוטב. מסירים מהכיריים. אם רוצים, מפזרים גבינת פרמזן מגוררת. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
  • איך שומרים? הפסטה במיטבה כשהיא טרייה. שאריות שומרים במקרר, עד 3 ימים.

קוקטייל קמפרי תפוזים שמח

צבעוני, מושקע ומשמח, עם סירופ סוכר, פרוסות תפוזים ועשבי תיבול רעננים.
5 צפייה בגלריה
מתכוני פורים למבוגרים
מתכוני פורים למבוגרים
עד-לא-ידע
(צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ)
המרכיבים (6 כוסות):
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מים
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1/3 3 כוסות (800 מ"ל) קמפרי
  • 1 כוס קרח כתוש
  • פלחים מ־2 תפוזים
  • 12 גבעולי עשבי תיבול כמו נענע, לבנדר או גרניום לימוני
ההכנה:
1. שמים במחבת או בסיר קטן את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית־גבוהה עוד 3-2 דקות, עד שנוצר סירופ סמיך. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון (אפשר להכין עד חודש מראש ולשמור במקרר).
2. יוצקים לקערה את מיץ התפוזים והקמפרי, מוסיפים את הקרח ומערבבים.
3. הרכבת המשקה: מניחים בתחתית כל כוס 2 פרוסות מהתפוזים, ויוצקים עליהם כפית מסירופ הסוכר. מוסיפים את הקמפרי־תפוזים־קרח. נועצים בכוס את גבעולי עשבי התיבול, ומקשטים בפרוסות תפוזים נוספות. מגישים מיד.
טיפ: אם משתמשים בעשבי תיבול כמו לבנדר, אפשר בהחלט לבחור בגבעולים עם פרחים, למראה אלגנטי במיוחד.

טראפלס אלכוהוליים

כמו כדורי שוקולד - רק של גדולים, עם שוקולד אמיתי משובח, שמנת מתוקה וחיזוק אלכוהולי שמעניק להם עומק ועושה שמח. זה יכול להיות וויסקי, ברנדי או ליקר פירות בכל טעם שאתם אוהבים (שקדים, תפוזים, דובדבנים וכדומה).
5 צפייה בגלריה
מתכוני פורים למבוגרים
מתכוני פורים למבוגרים
צ'ירס מתוק
(צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ)
המרכיבים (25-20 יחידות):
  • 600 גרם שוקולד מריר או חלב או חצי־חצי
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%-38% שומן
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 2 כפות משקה אלכוהולי (וויסקי, ברנדי או ליקר פירות)
  • לציפוי: 1 כוס אבקת קקאו או פתיתי קוקוס או סוכריות צבעוניות
טיפ: מה זה הציפוי הכתום ההורס הזה? זה ציפוי קליפות תפוזים! מערבבים 2 כפות קליפת תפוז מגוררת (החלק הכתום בלבד) עם 1/2 כוס סוכר, מניחים לכ־5 דקות לאיחוד, וטובלים בציפוי את הכדורים. לגרסת האקסטרא־רושם, מפזרים מעל זסטים של קליפת תפוז.
ההכנה:
1. שמים בכלי מתאים את השוקולד ו־2 כפות מהשמנת וממסים בהדרגה, במיקרוגל או על סיר אדים כפול (באן מארי) עד שניתן לערבב לקרם חלק. מוסיפים את הסוכר, החמאה ואת יתרת השמנת ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים את האלכוהול הנבחר ומערבבים. מכסים ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (ועד לילה).
2. שמים את הציפוי בקערה שטוחה.
3. מוציאים את עיסת השוקולד מהמקרר. מגלגלים אותה לכדורים (אם במהלך העבודה העיסה מתחממת, מחזירים אותה למקרר לייצוב מחדש, וממשיכים לעבוד כשהיא קרה). מגלגלים את הכדורים במהירות בציפוי הנבחר. מסדרים בכלי מתאים ומאחסנים במקפיא עד להגשה.
4. מוציאים את הכדורים מהמקפיא כ־10 דקות לפני ההגשה. אם רוצים, נועצים אותם על שיפודים או על מקלות הגשה אחרים. מגישים.
  • איך שומרים? במקפיא, עד חודש.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button