הדלורית והגזר עשירים בסיבים וגם בבטא־קרוטן (פרו־ויטמין A), והם מחזקים את מערכת החיסון, תומכים בבריאות העיניים ומשפרים את מראה העור. העגבניות מוסיפות ליקופן, נוגד חמצון שמסייע לניקוי רעלים ומגן על הגוף מפני נזקים חמצוניים. לשום ולג'ינג'ר יש תכונות אנטי־דלקתיות, הם מחממים את הגוף ותומכים במניעת מחלות חורף. הסיר כולו מכיל כ־16 גרם סיבים תזונתיים.

(צילום: נטע לבנה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ראש שום
שמן זית
1
דלורית בינונית, חצויה לאורכה ונקייה מגרעינים
3
עגבניות חצויות (אני מעדיפה מגי)
2
גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים
1/2 בצל לבן, קלוף וחתוך גס
מלח, פלפל שחור
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר
2 כוסות ציר מרק ירקות או מים חמים
אפשרות להגשה: טחינה גולמית, פתיתי צ'ילי
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק כתומים בתנור עם עגבניות וג'ינג'ר
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/ywnmviypiההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בעזרת סכין חדה מסירים את חלקו העליון של ראש השום, כך שהשיניים ייחשפו. מניחים את השום בתוך רדיד אלומיניום, יוצקים עליו מעט שמן זית וסוגרים עם הרדיד. מניחים בתבנית. מוסיפים לתבנית את שאר הירקות, מזליפים עליהם שמן זית ובוזקים מלח ופלפל. צולים כ־40 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט ומזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון קל.
3. מעבירים את כל הירקות לבלנדר או למעבד המזון. לוחצים על השום לחילוץ בשר השיניים ומוסיפים אותו לבלנדר. מוסיפים גם את הג'ינג'ר ואת ציר המרק (או המים). טוחנים לקבלת מרקם חלק.
4. מחזירים לסיר ומחממים. מגישים חם, מומלץ עם זילוף של טחינה גולמית ומעט צ'ילי יבש.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








