סלט קינואה, שושקה ותירס

מתכון בריא אחד בשבוע: סלט קינואה, שושקה ותירס

אם כל שבוע נכניס לתפריט עוד מתכון בריא אחד – התזונה שלנו תשתפר פלאים במהרה. והפעם: וריאציה קיצית לקדירת הקינואה

שף אורח: עידו קליינר
פורסם:
איך עוברים לערוץ הקיץ? מאמצים גישה רעננה והופכים את הקדירות הכבדות לסלטים קרים וקלילים.
החומרים ל-4 מנות:
  • 1 כוס קינואה אדומה או לבנה
  • 1 כפית מלח
לסלט:
  • 1/2 כוס גרגרי תירס טרי או משומר
  • 1 פלפל שושקה חתוך גס
  • 1/2 כוס עדשים שחורות, מבושלות
  • חופן עשבי תיבול קצוצים (בצל ירוק, כוסברה, פטרוזיליה)
לרוטב:
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • מלח ופלפל
אופן ההכנה:
  1. קולים את הקינואה בסיר על להבה נמוכה, בלי שמן, עד שהיא מעלה ניחוח אגוזי.
  2. מוסיפים לסיר ¾1 כוסות מים רותחים ואת המלח. מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה. מעבירים לקערה לצינון מוחלט.
  3. מערבבים בקערה את הקינואה יחד עם כל מרכיבי הסלט.
  4. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.
ערכים תזונתיים למנה + כף רוטב: 298 קלוריות | 21 גרם פחמימות | 9 גרם חלבון | 10 גרם שומן | 4 מנות

2 צפייה בגלריה
עידו קליינר, שף מסעדת באנה
עידו קליינר, שף מסעדת באנה
שף אורח: עידו קליינר, מסעדת באנה
(צילום: דרור עינב)
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button