קציצות טופו וירקות בתנור

מתכון בריא וחגיגי: קציצות טופו וירקות ברוטב מיסו וחמאת בוטנים

לרענן את התפריט העונתי עם מתכון חגיגי ועשיר בחלבון מן הצומח מהספר החדש של זהר לוסטיגר־בשן - שיעשה לכם חשק לפתוח שולחן אביבי

שפית אורחת: זהר לוסטיגר־בשן
פורסם:
ערכים תזונתיים למנה: 423 קלוריות | 30 גרם פחמימות | 21 גרם חלבון | 24 גרם שומן | 20־25 קציצות = 8 מנות (3 יחידות למנה)
החומרים:
לקציצות הטופו:
  • 2 כפות שמן זית +
  • 1 כף לשימון התבנית
  • 600 גרם טופו (2 חבילות)
  • 1 בצל קטן, חתוך לרבעים
  • 1 גזר קלוף ופרוס
  • 2 שיני שום קלופות
  • פיסת שורש ג'ינג'ר קלופה בגודל 2X2 ס"מ
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 צרור קטן פטרוזיליה או כוסברה, ללא הגבעולים העבים
  • 1/2 כוס קמח עדשים או קמח חומוס (או 2 ביצים לגרסה לא טבעונית)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • פלפל שחור גרוס
לירקות:
  • 600 גרם דלעת בקליפתה, חתוכה לקוביות בגודל 4X2 ס"מ
  • 1/2 כרובית קטנה, מופרדת לפרחים קטנים
  • 300 גרם כרוב ניצנים חצוי (אפשר קפוא)
  • 8 בצלי פנינה קלופים
  • 5־6 בצלי שאלוט
  • 5 אספרגוסים, ללא החלק הסיבי, חצויים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
לרוטב מיסו וחמאת בוטנים (צנצנת בקיבולת 300 מ"ל):
  • 1/4 כוס סויה
  • 1/2 כוס מירין
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף מחית מיסו בהירה
  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 3 כפות סילאן או סוכר קנים
אופן ההכנה:
טיפ לתכנון מראש: אפשר להכין יום לפני ולסיים את האפייה עם הרוטב בסמוך לארוחה.
  1. טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה. מוסיפים את קמח העדשים או החומוס או פירורי לחם במידת הצורך.
  2. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ ומניחים בתבנית גבוהה, מרופדת בנייר אפייה המשומן בשמן זית, במרווחים גדולים. מרססים בשמן זית.
  3. מערבבים בקערה את הירקות עם שמן הזית והמלח, עד שהם עטופים בשמן הזית, ומניחים בין הקציצות.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 30 דקות, עד שהקציצות מתייצבות והירקות במרקם אל דנטה.
  5. טוחנים בבלנדר את כל חומרי הרוטב, מברישים את הירקות ואת הקציצות ויוצקים את היתרה על כל תכולת התבנית.
  6. אופים 10 דקות נוספות, עד שכל הירקות אפויים והרוטב משחים ומתגבש מעט.

לבשל משהו טוב

בימים אלה יוצא לאור "לאכול טוב יותר", ספרה השלישי של זהר לוסטיגר בשן, שפית, מנחת סדנאות לבישול בריא ומטפלת ברפואה סינית - וגם מכוכבי הוולנס של מנטה לשנת 2022. בספר 120 מתכונים צמחוניים (מרביתם אף טבעוניים) ומגוון רחב של אופציות ללא גלוטן - מהצעות יצירתיות לארוחות בוקר, דרך מתכונים לאמצע השבוע ועד מתכונים חגיגיים. לצד המתכונים תמצאו מידע מעשי וטיפים שמטרתם להנגיש את המטבח הבריא - מבחירת חומרי הגלם וקריאת תוויות ועד טכניקות עבודה במטבח וארגון מזווה עשיר, בריא ושופע.
148 שקל, הוצאה עצמית, רכישה באתר של זהר לוסטיגר: zoharlustiger.com
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button