המרקים של תאיר מורדוך מסביב לעולם

מטום יאם טבעוני ועד מרק בצל מוקרם עם טריק בריא: חמש קערות מרק

טום יאם תאילנדי טבעוני, עגבניות צלויות בניחוח איטלקי, מרק עדשים או בצל מוקרם צרפתי - זו אולי ההזדמנות האחרונה לעונה להרגיש חורפיים עם קערת מרק מהבילה. תאיר מורדוך ("מאסטר שף") מציעה חמישה מרקים משביעים ובריאים מסביב לעולם (וכן, הם טעימים גם כשמתחמם בחוץ)

שפית אורחת: תאיר מורדוך
פורסם:

תאילנד / מרק טום יאם טבעוני

גרסה טבעונית וטבעית יותר למרק המסורתי, כשבמקום הדגים משתמשים בפטריות, ואת משחת הקארי הקנויה מחליפים במחית מתוצרת בית.
7 צפייה בגלריה
מתכוני מרק תאיר מורדוך
מתכוני מרק תאיר מורדוך
מרק טום יאם טבעוני
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה: 223 קלוריות | 11 גרם פחמימות | 4 גרם חלבון | 16 גרם שומן | 6 מנות
החומרים למחית:
  • 2 גבעולי למון גראס
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, חריף
  • 1 כף ג'ינג'ר
ל-6 מנות מרק:
  • 1 כף שמן זית
  • 2 ליטרים מים
  • 1 קופסת (350 מ"ל) קרם קוקוס
  • 1 בצל ירוק, קצוץ
  • 2 בצלצלי שאלוט, חתוכים לרבעים
  • 8 עלי קפיר ליים
  • 2 עגבניות חתוכות לרבעים
  • 10 פטריות שמפיניון
  • 4 פטריות יער
  • 4 פטריות שיטאקי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר (אפשר להמיר בממתיק איכותי)
  • 2 כפות סויה בהירה
  • מיץ מ־1 ליים
  • חופן כוסברה
אופן ההכנה:
  1. מרסקים קלות במכתש ועלי את הלמון גראס, השום, הצ׳ילי והג׳ינג׳ר למחית.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את המחית קלות.
  3. מוסיפים לסיר את המים, קרם הקוקוס, הבצל הירוק, בצלצלי השאלוט, עלי הקפיר ליים והעגבניות ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים לסיר את הפטריות ומתבלים במלח, בסוכר ובסויה ומבשלים כ־10 דקות נוספות.
  5. מתבלים במיץ ליים ובכוסברה ומגישים.

צרפת/ מרק בצל "מוקרם"

תשכחו ממרק מוקרם בתועפות גבינה ומעיבוי באמצעות קמח לבן. הטריק להקרמה בריאה יותר הוא שימוש בשיבולת שועל - שגם מסמיכה וגם מוסיפה ערך תזונתי.
7 צפייה בגלריה
מתכוני מרק תאיר מורדוך
מתכוני מרק תאיר מורדוך
מרק בצל
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה: 109 קלוריות | 9 גרם פחמימות | 1 גרם חלבון | 4 גרם שומן | 4 מנות
החומרים ל-4 מנות:
  • 20 גרם חמאה
  • 3 בצלים פרוסים לעיגולים דקים
  • 2 גבעולי תימין
  • מלח ופלפל גרוס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שיבולת שועל טחונה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 4 כוסות מים
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הבצלים, התימין, המלח והפלפל. מטגנים כ־4 דקות על להבה נמוכה, עד שהבצל מזהיב.
  2. מוסיפים לסיר את השום וממשיכים לאדות על להבה נמוכה. מוסיפים לסיר את שיבולת השועל ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים לסיר את היין הלבן, מערבבים ומאדים עד שרוב היין נספג. מוסיפים את המים ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה. מומלץ להגיש עם לחם קלוי ומעט שבבי גבינת פרמזן.

הודו/ מרק עדשים כתומות בניחוח מסאלה

עם תוספת של תבלינים ורסק עגבניות המרק המוכר מקבל טוויסט הודי.
7 צפייה בגלריה
מתכוני מרק תאיר מורדוך
מתכוני מרק תאיר מורדוך
מרק עדשים כתומות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה: 146 קלוריות | 13 גרם פחמימות | 9 גרם חלבון | 2 גרם שומן | 6 מנות
החומרים ל-6 מנות:
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 3 גבעולי סלרי, קצוצים לקוביות קטנות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/4 כפית גראם מסאלה
  • 1/4 כפית כמון
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 6 כוסות מים
  • מיץ מ־1/2 לימון
אופן ההכנה:
  1. שוטפים היטב את העדשים הכתומות ומסננים.
  2. מטגנים בסיר גדול את הבצל בשמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את השום והסלרי ומטגנים היטב.
  3. מוסיפים לסיר את התבלינים ואת רסק העגבניות ומאדים יחד במשך דקה.
  4. מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ־25 דקות על להבה נמוכה, מתבלים במיץ לימון ומגישים.

ויאטנם/ מרק עוף עם אטריות

גרסה ארומתית למרק העוף המוכר שמוסיפה לו גם עוקץ של חריפות אסייתית וגם בריאות חורפית.
7 צפייה בגלריה
מתכוני מרק תאיר מורדוך
מתכוני מרק תאיר מורדוך
מרק עוף עם אטריות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה: 159 קלוריות | 7 גרם פחמימות | 19 גרם חלבון | 4 גרם שומן | 6 מנות
החומרים ל-6 מנות:
  • 3־4 שוקי עוף
  • 6 כוסות מים
  • 1 שורש פטרוזיליה קצוץ
  • 3־4 גבעולי בצל ירוק
  • 3־4 בצלצלי שאלוט
  • 1 גבעול סלרי, קצוץ
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
לרוטב:
  • 1 כפית רוטב דגים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
להגשה:
  • 1/2 חבילת אטריות שעועית דקות
אופן ההכנה:
  1. מניחים בסיר את העוף יחד עם המים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שנוצר למעלה, כך שיישאר מרק צלול.
  2. מוסיפים לסיר את כל שאר החומרים (פרט לחומרי הרוטב) ומבשלים חצי שעה.
  3. מוסיפים לסיר את חומרי הרוטב ומבשלים שעה נוספת.
  4. מוציאים את העוף, מפרקים אותו לרצועות דקות ומחזירים למרק.
  5. משרים את אטריות השעועית כ־4 דקות בקערה עם מים רותחים ומסננים.
  6. מניחים בכל קערת הגשה חופן של אטריות ויוצקים מעליהן את המרק עם העוף.

איטליה/ מרק עגבניות צלויות

השימוש בעגבניות ובשום שנצלו בתנור מעצים את הטעמים ומאפשר הכנה מחומרי גלם טבעיים ולא משימורים.
7 צפייה בגלריה
מתכוני מרק תאיר מורדוך
מתכוני מרק תאיר מורדוך
מרק עגבניות צלויות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה: 87 קלוריות | 10 גרם פחמימות | 2 גרם חלבון | 2 גרם שומן | 6 מנות
החומרים:
  • ½1 ק"ג עגבניות
  • 2 ראשי שום
  • 3 כפות שמן זית
  • ½1 ליטרים מים
  • מלח ופלפל גרוס
  • 1/2 כפית צ'ילי חריף
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 חומץ בלסמי
  • 6 עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
  1. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את העגבניות והשום ומזלפים מעל ½1 כפות משמן הזית.
  2. צולים את העגבניות והשום בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך 25 דקות.
  3. קולפים את העגבניות ומחלצים את שיני השום ומניחים בסיר.
  4. יוצקים מעל העגבניות והשום את שמן הזית שנותר, מוסיפים את המים, התבלינים, הסוכר, חומץ הבלסמי והבזיליקום ומבשלים במשך 20 דקות.
  5. טוחנים את המרק בטוחן מזון ידני למרקם חלק ומגישים.

תאיר לכם את המטבח

תאיר מורדוך ("מאסטר שף", עונה 9), משפיענית אוכל ולייף סטייל, מובילת קהילות של נשים ברילוקיישן בפייסבוק ("נשים בעולם של הזדמנויות"), מאמנת אישית ועסקית ומרצה. כ"בוגרת" שני רילוקיישנים לטוקיו ולסינגפור טעמה ולמדה רבות מהמטבח האסייתי במהלך שמונה שנות שהותה שם. כיום היא בעיקר מבשלת, מטיילת ברחבי העולם, מסקרת מלונות ומסעדות ומרצה לשינוי ולהגשמת חלומות.
7 צפייה בגלריה
מתכוני מרק תאיר מורדוך
מתכוני מרק תאיר מורדוך
תאיר מורדוך
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קנריק)
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button