קציצות סלמון עם סלסת אבוקדו

מתכון בריא אחד בשבוע: קציצות סלמון עם סלסת אבוקדו

ליב עזריה יצאה למסע חקר של ה־Blue Zones (האזורים הכחולים), כיסי אוכלוסייה ברחבי העולם שנמצאו בהם ריכוזים גבוהים של אנשים שחיים מעל גיל 100 בבריאות מיטבית, וחזרה עם מתכוני אנטי-אייג'ינג מנצחים

שף אורח: ליב עזריה
פורסם: 22.11.21, 11:28
אחרי שנחשפה לפני כמה שנים להרצאה על ה־Blue Zones (האזורים הכחולים), כיסי אוכלוסייה ברחבי העולם שנמצאו בהם ריכוזים גבוהים של אנשים שחיים מעל גיל 100 בבריאות מיטבית, החליטה ליב עזריה, האקרית בריאות, לצאת למסע חקר עצמאי. במהלכו היא ביקרה בסרדיניה (איטליה), באיקריה (יוון) ובחבל נגאנו (יפן), פגשה את התושבים המקומיים, בישלה איתם וחיה את אורחותיהם במטרה להתחקות אחר סודות הנעורים שלהם.
תזונה שעשירה בנוגדי חמצון יכולה לסייע בהפחתה של תהליכי חמצון, המתרחשים בגוף שלנו באופן שוטף וגורמים להרס של תאים ולתהליכי הזדקנות. בתפריט היומי של אנשי האזורים הכחולים אפשר למצוא מזונות עשירים בנוגדי חמצון, כמו ירקות ופירות, עשבי תיבול, דגנים, קטניות, אגוזים, שקדים וזרעים. בסרדיניה ובאיקריה משלבים בתפריט גם שומנים איכותיים כמו שמן זית ודגים. ליב מציעה למשל את המתכון הבא, המשלב את יתרונות דג הסלמון והאבוקדו.
האבוקדו זכה לכינוי "מולטי ויטמין מהטבע" כי הוא אחד מהפירות הנדירים שמכילים כמעט את כל מגוון הוויטמינים והמינרלים שהגוף שלנו צריך ביום. הוא עשיר בוויטמין E, בחומצה פולית, באשלגן, בוויטמינים מקבוצת B, ובויטמין K, ובחומצות שומן בלתי רוויות ופיטוסטרולים צמחיים. הוא גם מהווה פתרון מצוין לאנשים חולים חסרי תיאבון, כי הוא צפוף באנרגיה, ולכן גם כמות קטנה ממנו יכולה לספק חוסרים אפשריים, לשפר את היכולת החיסונית ולחזק אותה.
הסלמון נמנה על הדגים העשירים בחומצות שומן אומגה 3 (כמו גם הליבוט, סרדינים ומקרל), שבין השאר נמצאה כעשויה להפחית את הסיכון למחלות לב, באמצעות הורדה של לחץ הדם ורמות טריגליצרידים.

קציצות סלמון עם סלסת אבוקדו

ערכים תזונתיים למנה: 95 קלוריות | 3 גרם פחמימות | 6.5 גרם חלבון | 6.5 גרם שומן | 18 קציצות
החומרים:
  • 500 גרם פילה סלמון
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
  • 1/2 צרור בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק
  • 1/2 פלפל חריף, קצוץ דק (אופציונלי)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 ס״מ ג׳ינג׳ר כתוש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • גרידת לימון מ־1/2 לימון
לסלסת האבוקדו:
  • 1 אבוקדו בינוני, בשל ומעוך במזלג
  • 1/4 בצל סגול, קצוץ דק
  • מיץ מ־1 עגבנייה בשלה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 צרור כוסברה, קצוץ דק
  • מיץ מ־1 לימון
  • מלח ופלפל
אופן ההכנה:
  1. טוחנים את הסלמון במעבד מזון בפולסים. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות. מערבבים ומכניסים למקרר לשעה לפחות ורצוי אף ללילה שלם.
  2. יוצרים מהתערובת קציצות עבות. מניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־230 מעלות במשך 15 דקות.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את מרכיבי סלסת האבוקדו ומגישים לצד הסלמון.

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.