נחשב למרק בעל קסם מבריא עם כוחות ריפוי

מ"הפניצילין היהודי" ועד לדיטוקס חורפי: 5 סירי מרק לחורף חסין במיוחד

יש לנו קערה לכל מטרה: מרק כתומים לריפוי הבטן; מרק ריבולטה עשיר לכל מי שאבד לו התיאבון; מרק דיטוקס שיעזור למערכות הגוף שלנו לנוח ולהתחדש; מרק מיסו קוריאני עשיר בחיידקים טובים או מרק עצמות ומֵחַ עצם לחיזוק מערכת החיסון ולשיקום תאי הגוף

שפית אורחת: אביטל סבג
פורסם:

לחזרה לבריאות איתנה / מרק עצמות ומֵחַ עצם

מרק הסבתא, שמוכר גם בתור "הפניצילין היהודי", נחשב למרק בעל קסם מבריא עם כוחות ריפוי זה דורות. מרק העצמות, שהפך בשנים האחרונות לציר פופולרי במיוחד, בהחלט מזכיר מרק סבתא, אך טעמו שונה מכיוון שהוא מכיל מֵחַ עצם הידוע בתכונותיו כמסייע לחיזוק אנרגטי. התמצית הזאת משקמת את תאי הגוף ומאפשרת להם להחזיר את החיוניות ואת הכוחות ומשמשת בין השאר מחלימים ממחלות קשות. לכן הוא מומלץ גם למחלימים מקורונה.
כמטפלת ברפואה סינית ותזונה אני יוצרת את ההפרדה בין אורח חיי כטבעונית ובין המלצותיי התזונתיות בקליניקה לשימוש בחומרי גלם שלעתים הם גם מהחי למען מטרת ריפוי עם הרבה חמלה.
ערכים תזונתיים למנה: 238 קלוריות | 16.6 גרם פחמימות | 4.9 גרם חלבון | 17.5 גרם שומן
החומרים ל-6 מנות:
  • 2 שורשי פטרוזיליה
  • 2 שורש סלרי
  • 1 חבילה של גבעולי סלרי אמריקאי
  • 4 גזרים
  • 2 בצלים בינוניים
  • 5 שיני שום
  • 3 ליטר מים
  • 1 כף מלח גס, אפור
  • 4 עצמות בקר עם מֵחַ
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את כל הירקות ומסירים את הקליפה רק מהבצלים.
  2. משרים את השורשים במים פושרים עם 1/2 כפית מלח לרבע שעה ומסננים.
  3. חותכים את הבצלים ואת השורשים לרבעים, את הגזרים לעיגולים קטנים, את הסלרי לחתיכות של 2 ס"מ.
  4. מכניסים את עצמות הבקר לסיר עם 3 ליטר מים רותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה ל־10 דקות ומסירים את השכבה העליונה לקבלת מים צלולים.
  5. מוסיפים את הירקות ואת המלח ומבשלים במשך שעה וחצי על להבה נמוכה.

לבטן רגועה / מרק כתומים ושורשים

מרק איורוודי קלאסי לשיקום מערכת העיכול ולריפוי הבטן. הירקות הכתומים נחשבים ברפואה המסורתית כמסייעים לחיזוק מערכת עיכול חלשה, והשומר והקימל מקילים על העיכול ומפחיתים גזים. במצבים של מערכת עיכול חלשה בשל פגיעת נגיף או חיידק נהוג לבצע ניקוי על בסיס דיאטה איורוודית במשך שבוע שכולל אכילה של מרק הכתומים ושתייה של תה שומר פעמיים ביום וצום בין 16.00 אחר הצהריים ל־9.00 בבוקר למחרת.
5 צפייה בגלריה
מרקים בריאים לחורף
מרקים בריאים לחורף
מרק איורוודי קלאסי לשיקום מערכת העיכול ולריפוי הבטן
(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
ערכים תזונתיים למנה: 182 קלוריות | 5.5 גרם פחמימות | 3.5 גרם חלבון | 3.5 גרם שומן | 6 מנות
החומרים ל-6 מנות:
  • 1 שורש פטרוזיליה קצוץ
  • 1 שורש סלרי קצוץ
  • 3 גזרים קצוצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות קוביות דלעת
  • 2 בטטות בינוניות, פרוסות
  • 2 כפיות מלח גס, אפור
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף כורכום
  • 1 כפית זרעי קימל
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 8 כוסות מים
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
  1. מטגנים בסיר גדול את השורשים והגזרים בשמן הזית במשך 2 דקות. מוסיפים את הדלעת, הבטטה והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות נוספות, לשחרור הארומה מהתבלינים.
  2. מוסיפים לסיר את המים ואת הכוסברה הקצוצה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך שעה.
  3. טוחנים את המרק בעזרת טוחן ידני למרקם חלק ומגישים בליווי אורז בסמטי לבן.

להעשרה תזונתית / מרק ריבולטה עשיר

מרק נהדר ועשיר שמתאים לכל מי שאבד לו התיאבון או רזה לאחרונה וזקוק למנה גדושה של קלוריות מהצומח - שילוב של קטניות ודגנים, שמספק יחד חלבון מלא במרק אחד.
5 צפייה בגלריה
מרקים בריאים לחורף
מרקים בריאים לחורף
ילוב של קטניות ודגנים, שמספק יחד חלבון מלא במרק אחד
(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
ערכים תזונתיים למנה: 463 קלוריות | 91.7 גרם פחמימות | 21.3 גרם חלבון | 3.2 גרם שומן | 6 מנות
החומרים ל-6 מנות:
  • 1 כוס שעועית בובעס לבנה
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי
  • 1 בצל
  • 5 שיני שום
  • 1 כף שמן זית
  • 3 גזרים
  • 2 לפתות
  • 2 כרשות
  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 צרור בזיליקום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פלפל שחור גרוס גס
  • 2 כפות מלח גס אטלנטי
  • 4 ליטר מים
אופן ההכנה:
  1. משרים את שני סוגי השעועית, העדשים וגריסי הפנינה יחד במשך 5 שעות בהמון מים, שוטפים במים פושרים ומסננים.
  2. קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות ומאדים את הסלרי, הבצל והשום בסיר המרק עם כף שמן זית.
  3. מוסיפים את יתר הירקות והתבלינים ומאדים 10 דקות.
  4. מוסיפים 4 ליטר מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים על אש קטנה. אפשר להגיש בתוך לחם או עם קרוטונים מלחם כוסמין.

לניקוי והתחדשות / מרק דיטוקס חורפי

דיטוקס, או ניקוי, הוא תהליך שבו אנחנו רוצים לאפשר למערכות הגוף שלנו לנוח ולהתחדש. כדאי לשלב בארוחת הערב מרק ללא מלח עם כל ירקות העונה, פרט לירקות הסולניים והחומציים (עגבנייה, חציל, תפוח אדמה ופלפל ירוק). המרק מנחם, מרגיע את הבטן ונותן תחושה נעימה למערכת העיכול. בהגשה אפשר להוסיף לימון, שמן זית איכותי וזעתר לחיזוק הטעמים.
5 צפייה בגלריה
מרקים בריאים לחורף
מרקים בריאים לחורף
המרק מנחם, מרגיע את הבטן ונותן תחושה נעימה למערכת העיכול
(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
ערכים תזונתיים למנה: 175 קלוריות | 37.5 גרם פחמימות | 7.1 גרם חלבון | 1.6 גרם שומן
החומרים ל-6 מנות:
  • 1 כרובית בינונית
  • 1 כרשה
  • 2 כוסות קוביות דלעת
  • 2 גזרים
  • 1 קישוא
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי
  • 1 בטטה בינונית
  • 1 סלק
  • 1 כוס כוסברה
  • 3 ליטר מים
להגשה:
  • מיץ מ־1 לימון
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כפית זעתר
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את כל הירקות היטב (לא מקלפים!) וחותכים לקוביות בינוניות. מעבירים לסיר עם 3 ליטר מים ומבשלים במשך שעתיים.
  2. טוחנים את המרק למרקם חלק.
  3. מזליפים את הלימון ושמן הזית, מפזרים את הזעתר ומגישים.

למערכת חיסון חזקה / מרק מיסו קוריאני (Kongnamulg)

מבין המזונות המיוצרים מקטנית הסויה, נחשב המיסו לבריא מכולם שכן הוא מיוצר בתהליך של התססה שמעשיר אותו בחיידקים טובים למערכת העיכול ולחיזוק החיסוניות של הגוף. אפשר לתבל איתו סלטים (בייחוד במיסו הלבן) או להשתמש בו למרק המיסו המפורסם.
5 צפייה בגלריה
מרקים בריאים לחורף
מרקים בריאים לחורף
המיסו עשיר בחיידקים טובים למערכת העיכול ולחיזוק החיסוניות של הגוף
(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
ערכים תזונתיים למנה: 225 קלוריות | 25.6 גרם פחמימות | 14.5 גרם חלבון | 8.2 גרם שומן
החומרים ל-6 מנות:
  • 2 שורשי פטרוזיליה חתוכים גס
  • 2 שורשי סלרי חתוכים גס
  • 4 גבעולי סלרי
  • 3 גזרים חתוכים לעיגולים
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 1/4 כוס אצות וואקמה או קומבו
  • 15 פטריות שיטאקי(או מכל סוג)
  • 5 שיני שום
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 1/2 כוס ממרח מיסו חום כהה, אורגני
להגשה:
  • 1 חבילה טופו, חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1 כוס נבטים סיניים
  • 1/4 כוס שומשום מלא (או שחור)
  • 1 בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה:
  1. שמים את כל הירקות בסיר גדול ומוסיפים 4 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך שעה על להבה בינונית.
  2. משרים את האצות במים פושרים יחד עם פטריות השיטאקי למשך רבע שעה, מסננים ושוטפים היטב במים (אם משתמשים בפטריות טריות ולא במיובשות, אין צורך להשרות אותן).
  3. מוסיפים לסיר את האצות, הפטריות, השום והג'ינג'ר ומבשלים חצי שעה נוספת.
  4. מערבבים בכוס מים קרים את ממרח המיסו, יוצקים לסיר לפני ההגשה ומערבבים.
  5. מוסיפים לכל קערת מרק חופן קוביות טופו, נבטים סינים, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים.
שפית אורחת: אביטל סבג, מומחית לרפואה סינית, מרצה, מלמדת ומעבירה סדנאות בישול וקייטרינג דרך עונות השנה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button