מסע שורשים. ירקות שורש צלויים עם פטרוזיליה, שום וליים

בסט סלרי: שני מתכונים מנצחים ומלאי בריאות וטעם עם ירק השורש החורפי

לא יודעים מה עוד אפשר לעשות עם שורש סלרי חוץ מלהכניס למרק? הנה שני רעיונות קצת פחות שחוקים לירק השורש הארומטי והאדמתי שאתם חייבים לנסות: פסטה משגעת עם פסטו סלרי־אגוזים ותבנית חורפית של שורשים ולבבות צלויים עם פטרוזיליה, שום וליים. כנסו למטבח ותתחילו לקלף!

פורסם:


2 צפייה בגלריה
שורש נהדר גם לפסטו. פנה כוסמין עם פסטו סלרי־אגוזים
שורש נהדר גם לפסטו. פנה כוסמין עם פסטו סלרי־אגוזים
שורש נהדר גם לפסטו. פנה כוסמין עם פסטו סלרי־אגוזים
(צילום: יוסי סליס)

פנה כוסמין עם פסטו סלרי־אגוזים

מתכון: מרב ברזילי
ערכים תזונתיים למנה: 477 קלוריות | 68 גרם פחמימות | 13 גרם חלבון | 17.5 גרם שומן | 6 מנות
החומרים:
1 חבילה (500 גרם) פנה כוסמין
(או פסטה אחרת)
לפסטו סלרי:
1 צרור עלי סלרי
1 שורש סלרי בינוני, קלוף וחצוי
1 צרור פטרוזיליה
1/2 כוס צנוברים
2 שיני שום
1 כפית מלח גס
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מייפל
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
2. טוחנים את כל חומרי הפסטו במעבד מזון בפולסים,
עד לקבלת עיסה סמיכה ולא חלקה מדי.
3. מעבירים את הרוטב למחבת, מחממים ומוסיפים את הפסטה. מערבבים ומגישים.

שורשים ולבבות צלויים עם פטרוזיליה, שום וליים

מתכון: אוהד קורי
ערכים תזונתיים למנה: 448 קלוריות | 49 גרם פחמימות | 11 גרם חלבון | 20 גרם שומן | 4 מנות
החומרים:
3 שורשי סלרי קלופים ופרוסים לעובי 1 ס"מ
4 שורשי פטרוזיליה קלופים
6 גזרים צבעוניים (סגול, כתום, צהוב, לבן), קלופים
8 לבבות ארטישוק
6 ארטישוקים ירושלמיים קלופים
5 כפות שמן זית
מלח גס, לפי הטעם
צרור עלי פטרוזיליה
5 שיני שום
2 ליים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. משמנים את שורשי הפטרוזיליה, הגזרים והארטישוקים בשמן זית, מפזרים את המלח ואופים 30 דקות (הירקות מוכנים אך עדיין מעט קשים).
2. מצננים את הירקות ומסדרים על צלחת הגשה שטוחה.
3. קוצצים את עלי הפטרוזיליה והשום ומפזרים מעל.
4. סוחטים את הליים על הירקות ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button