מפנק מבחוץ, בריא מבפנים. כדורי חמאת בוטנים

מתוק ומנחם: שני חטיפי שוקולד מפנקים ובריאים שאתם חייבים להכין בדיוק עכשיו

הם קטנים, משגעים ומתוקים, אבל הם גם סופר-בריאים, עשירים ברכיבים מזינים ואפילו טבעוניים. שני מתכונים קלי הכנה לחטיפי בריאות בציפוי שוקולדי מפנק שאי אפשר להפסיק לנשנש

עודכן:
השילוב בין מזג האוויר הקריר לימים המתוחים הוא סיבה מצוינת להתפנק עם משהו מתוק ומנחם. אבל במקום לשלוף עוד חטיף קנוי מארון הממתקים ולנשנש ג'אנק עתיר רכיבים לא מזוהים, הנה שני חטיפים שאתם יכולים להכין בבית, שהם לא רק שוקולדיים ומפנקים, אלא גם מכילים שפע של רכיבים בריאים ומזינים והם גם טבעוניים.

מתכונים: אולגה טוכשר ("המרכיב הסודי")

כדורי חמאת בוטנים בציפוי שוקולד

ערכים תזונתיים ליחידה: 139 קלוריות | 17 גרם פחמימות | 3 גרם חלבון | 7 גרם שומן | 18 יחידות
החומרים:
3/4 כוס (180 גרם) חמאת בוטנים או שקדים, חלקה ורכה
1/3 כוס (80 גרם) סירופ מייפל טבעי
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה גדולה את חמאת הבוטנים (או השקדים) והמייפל ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
2. מוסיפים לקערה את האינסטנט פודינג ומערבבים היטב, עד שמתקבלת מסה אחידה ודביקה. מעבירים ל־10 דקות במקרר.
3. מגלגלים מהמסה כדורים בגודל אגוז. מקפיאים ל־30 דקות.
4. ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל (או מעל בן מארי). מוסיפים את השמן ומערבבים, עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק.
5. טובלים את הכדורים בשוקולד ומעבירים למגש מרופד בנייר אפייה. מקררים כ־20 דקות, או עד שהשוקולד מתייצב. שומרים בכלי אטום במקרר.
טיפ בריא: אפשר להחליף את האינסטנט פודינג בקמח שקדים או בקמח קוקוס. הוסיפו בהדרגה, עד שתתקבל מסה רכה ודביקה.

2 צפייה בגלריה
כמו החטיף המוכר רק מתוצרת בית. אצבעות באונטי
כמו החטיף המוכר רק מתוצרת בית. אצבעות באונטי
כמו החטיף המוכר רק מתוצרת בית. אצבעות באונטי
(צילום: יוסי סליס)

אצבעות באונטי תוצרת בית

ערכים תזונתיים ליחידה: 245 קלוריות | 13 גרם פחמימות | 2 גרם חלבון | 21 גרם שומן | 15 יחידות
החומרים
לשכבת הקוקוס:
1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס (לערבב את תכולת הפחית)
2־3 כפות מייפל טבעי
3 כפות שמן קוקוס
קורט מלח
½2 כוסות שבבי קוקוס
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קוקוס
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר את קרם הקוקוס, המייפל, שמן הקוקוס והמלח ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים לסיר את שבבי הקוקוס ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת רטובה ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב כ־2 דקות נוספות. מכבים את האש.
3. ממלאים את שקעי התבנית בתערובת, מהדקים היטב ומעבירים למקפיא ל־3 שעות או עד שהמסה מתייצבת.
4. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב, עד שמתקבל ציפוי חלק.
5. מחלצים את הבאונטי מהתבנית. טובלים את החטיפים בשוקולד עד לכיסוי מלא מכל הצדדים ומעבירים לקרש מרופד בנייר אפייה.
6. מכניסים את חטיפי הבאונטי למקרר ל־30 דקות או עד שהציפוי מתייצב.
7. מעבירים את שאריות השוקולד לשק זילוף ומזליפים קישוט על החטיפים המוכנים. שומרים בכלי אטום במקרר.
שני טיפים להצלחה:
> בתהליך הציפוי חשוב מאוד לחמם את השוקולד מדי פעם. מכיוון שאנחנו טובלים בו חטיפים קפואים הוא נוטה להתקרר.
> השיטה הנוחה ביותר לצפות את החטיפים היא להשתמש בקיסם - נועצים וטובלים. את החור אפשר להעלים במעט שוקולד מומס.
פורסם לראשונה: 07:32, 13.12.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button