גרסה בריאה, טבעונית ונטולת גלוטן. בלוברי מאפינס

מתוק ומנחם: בראוניז שוקולד ומאפינס אוכמניות מפתיעים שאתם חייבים ליד הקפה

הם קטנים, מתוקים ומפתים, אבל שניהם מכילים כמה רכיבים סודיים שהופכים אותם להרבה יותר בריאים ממה שהם נראים. בראוניז לבבות משמן זית ובלוברי מאפינס מבננות וקמח קינואה ושקדים

פורסם:

בלוברי מאפינס

מתכון: אודי סהר
גרסה טבעונית, בריאה יותר ועשירה ברכיבים מזינים למאפינס אוכמניות, שכדאי להכין במיוחד אם נשארו לכם בננות בשלות מדי בבית.
ערכים תזונתיים ליחידה: 194 קלוריות | 18.5 גרם פחמימות | 3 גרם חלבון | 12 גרם שומן | 9 יחידות
החומרים:
1/2 כוס קמח קינואה
3/4 כוס קמח שקדים
1/4 כוס סוכר קוקוס
1 כפית אבקת אפייה
1 בננה גדולה ורכה
1 כוס חלב שקדים 
1/4 כוס שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל 
1 כף חומץ תפוחי עץ
1/2 כוס אוכמניות
אופן ההכנה:
1. מעבדים במעבד מזון את כל החומרים פרט לאוכמניות.
2. יוצקים את הבלילה לתבניות מאפינס ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 35 דקות. מוציאים מהתנור ומקשטים בתוספת אוכמניות טריות.

2 צפייה בגלריה
גם יפים וגם בריאים יותר. בראניז שוקולד משמן זית
גם יפים וגם בריאים יותר. בראניז שוקולד משמן זית
גם יפים וגם בריאים יותר. בראוניז שוקולד משמן זית
(צילום: דניאל לילה)

בראוניז לבבות משמן זית

מתכון: אריאל בן-חמו
המתכון הזה הוא גרסה בריאה יותר לבראוניז הקלאסיים. את החמאה מחליפים בשמן זית, את הקמח בקמח שקדים ואת הסוכר בסוכר קנים. גם צורת הלבבות מוסיפה טוויסט אסתטי שישמח ילדים וילדים בנפשם.
ערכים תזונתיים ליחידה: 205 קלוריות | 17 גרם פחמימות | 3 גרם חלבון | 14 גרם שומן | 16 יחידות
החומרים:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס (100 גרם) שמן זית
2/3 כוס (133 גרם) סוכר קנים
2/3 כוס (75 גרם) קמח שקדים
1/4 כוס (25 גרם) קורנפלור
4 ביצים
אופן ההכנה:
1. ממיסים במיקרוגל בזהירות את השוקולד המריר ואת שמן הזית בפולסים של 10 שניות עד להמסה מלאה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
2. מסננים לקערת השוקולד את השקדים והקורנפלור למניעת גושים ומערבבים.
3. מוסיפים לקערה בהדרגה ביצה אחת בכל פעם ומאחדים.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית של 20X20 ס”מ מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות בתוכנית טורבו כ־25 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז הבראוניז יוצא עם הרבה פירורים לחים.
5. מוציאים מהתנור ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
6. מוציאים מהמקפיא, וקורצים לבבות בעזרת חותכן מתאים. מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button