קציצות עשירות בסיבים עם יחס חלבון־פחמימה מעולה המסייע לתחושת אנרגיה ושובע מתמשך. קציצות קינואה אדומה וקישואים

מתכון בריא לחיטוב קיצי: קציצות קינואה אדומה וקישואים

נערכים לבריכות ולים? לרגל פתיחת עונת הרחצה קבלו מתכון קליל, מפנק ומשביע של "הספורטאי הטבעוני" שיעזור במאמצי החיטוב ויסגור לכם את הפינה בארוחת הצהריים

שף אורח: חגי לפלר
פורסם: 09.05.22, 09:43
שמונה קציצות קינואה וקישואים + סלט ירוק גדול וחופן קטן של שקדים קלויים מהווים ארוחת צהריים מצוינת למי שנערכת לעונת הרחצה. מה עוד אפשר לאכול בתפריט יומי הכולל 1,300 קלוריות לנשים?
  • חצי שעה לפני האימון: תמר ואספרסו
  • ארוחת בוקר: כריך לחם כוסמין מלא + 1 כף ממרח טחינה + מעט ירקות חתוכים
  • ליד הקפה של 10:00: בננה + 8 אגוזי פקאן
  • ארוחת צהריים: כאמור, 8 קציצות קינואה קישואים + סלט ירוק גדול וחופן קטן של שקדים קלויים
  • ליד הקפה של 16:00: שקית קטנה של תפוחים מיובשים
  • ארוחת ערב: 2 כוסות תבשיל מג'דרה + 1 כף טחינה
  • מול הטלוויזיה: צלחת גדולה של ירקות חתוכים (גזר, 3 גבעולי סלרי, חצי פלפל אדום, חופן צנוניות) + 1 כפית גדושה של חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר או שומן דקלים
(התפריט הוא בגדר המלצה בלבד ואינו מחליף התאמה של תפריט אישי על ידי איש מקצוע מוסמך. לגברים יש להוסיף כ־500 קלוריות ליום)

קציצות קינואה אדומה וקישואים

קציצות עשירות בסיבים עם יחס חלבון־פחמימה מעולה המסייע לתחושת אנרגיה ושובע מתמשך. אפשר לאכול אותן כארוחה מלאה או כתוספת.
ערכים תזונתיים לקציצה: 50 קלוריות, 5 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 1.5 גרם שומן | 30 קציצות | 10 דקות הכנה | 30 דקות אפייה
החומרים:
  • 1 כוס קינואה אדומה, לא מבושלת (שטופה היטב)
  • 1 כוס קמח סויה
  • 1 קישוא מגורר
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 שום כתוש
  • מיץ מ־1/2 לימון
  • 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
  1. שמים את הקינואה בסיר עמוק, מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים כחצי שעה עד לריכוך. מסננים מעודפי נוזלים ומעבירים לקערה עמוקה.
  2. מוסיפים לקערה את כל יתר הרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת דביקה ואחידה.
  3. יוצרים בעזרת ידיים רטובות קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים את הקציצות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כחצי שעה, עד שהקציצות משחימות מעט. מוציאים ומצננים. הקציצות יוצאות רכות מאוד מהאפייה אך יתגבשו לאחר הצינון.
עוד מתכונים בריאים למתאמנים:
מתכונים, תפריט וצילום: חגי לפלר, בעל הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.