שתף קטע נבחר

קימה מטר: בשר טחון עם אפונה

לאמריקנים יש סלופי ג'ו ולהודים יש קימה מטר, תבשיל מיוחד ומתובל של בשר טחון עם אפונה שאוכלים על לחם, עם נאן או עם אורז לבן. קל, מהיר ומשביע

 

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?

 

קימה מטר - תבשיל בשר טחון עם אפונה

המרכיבים (8-6 מנות):

1/2 ק"ג בשר טחון (עוף או כבש, או בקר)

1 -1/2 כוסות אפונה

2 עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

1 בצל חתוך דק

1 כף שום כתוש

1 כף ג'ינג'ר מגורר או חתוך לרצועות דקות

2-4 כפות שמן זית

כף כוסברה קצוצה

2 ביצים קשות לקישוט

1 ו-1/2 כפיות מלח

תבלינים טחונים:

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה או צ'ילי חריף טחון

1 כפית כמון

1/2 כפית גראם מסאלה

1/2 כפית חילבה טחון

תבלינים שלמים:

6 גרגירי הל

1 כוכב אניס

1/2 כפית גרגירי כמון

2 עלי דפנה

2 מקלות קינמון

  

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הבשר על אש קטנה עם כוס מים, מלח וגרגירי הל (שעוזרים למנוע ריח לא נעים של בשר מבושל בבית).
  2. בזמן שהבשר מתבשל לאיטו מחממים שמן בסיר אחר ומוסיפים גאת הג'ינג'ר, השום הכתוש ואת התבלינים השלמים.
  3. מוסיפים בצל, עגבניות ועגבניות מרוסקות ואת התבלינים הטחונים.
  4. מבשלים 5-3 דקות, מוסיפים את האפונה ולבסוף את הבשר המבושל ללא המים.
  5. מבשלים 5-3 דקות תוך ערבוב.
  6. מקשטים עם ביצים קשות וכוסברה קצוצה.

  

רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים