שתף קטע נבחר

בונה גוש: תבשיל כבש ותפוחי אדמה

רינה פושקרנה מכינה תבשיל כבש בסגנון הודי: עם בשר ללא שומן, המבושל תחילה במים לפני הצלייה במחבת ובתוספת תפוחי אדמה, בצל מטוגן והרבה מאוד תבלינים

 

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)

 

  • אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
  • טאלקה דאל - תבשיל עדשים מתובל
  • בהינגאן בהרטה: חציל בלאגן במעט זמן
  • עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני
  • סוג'י חלווה: הודי מתוק ומהיר
  • אניין באג'יה וצ'אטני ירוק: טבעות בצל עם מטבל
  • תיק תק טיקה - עוף מתובל וצלוי
  • יאללה מסאלה: צ'יקן טיקה ברוטב
  • קאבג' באג'י: תבשיל כרוב הודי
  • חלבי ומתובל: תבשיל ירקות ביוגורט וקמח עדשים
  • שניים במחיר של אחד: דג ברוטב ירוק ואורז לבן
  • ראיטה איזה יופי? מטבל יוגורט ומלפפונים
  • חם, אדום ומתובל: מרק עגבניות בסגנון הודי
  • גזר לקינוח - גאג'ר חלווה
  • אין כמוני, מוליגטוני: מרק עדשים צהובות

     

    בונה גוש

    תבשיל של בשר כבש ותפוחי אדמה. מומלץ לאכול עם אורז לבן

     

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    1/2 ק"ג נתחי בשר כבש ללא שומן

    שמן קנולה לטיגון

    2 בצלים גדולים

    2 תפוחי אדמה גדולים

    2 עגבניות גדולות מרוסקות

    1 כף שום כתוש

    1 כף כוסברה קצוצה לקישוט

    1 כוס מים

    כף או שתיים מיץ לימון

    לתבלינים השלמים:

    4 ציפורן

    4 עלי דפנה

    2 מקלות קינמון

    8-10 גרגירי הל

    1 כוכב אניס

    1 כף רצועות ג'ינג'ר טרי

    1/2 כפית גרגירי פלפל שחור

    לתבליני אבקה:

    1/2 כפית כמון

    1/2 כפית כוסברה

    1/2 כפית פפריקה

    1/2 כפית גראם מסאלה

    1 כפית מלח

    לקישוט:

    חופן כוסברה קצוצה

     

    אופן ההכנה:

    1. את נתחי בשר הכבש מבשלים בכוס מים עם התבלינים השלמים הבאים: 2 עלי דפנה, 5 גרגירי הל, מקל קינמון אחד, כוכב אניס ושתי יחידות ציפורן. מבשלים כחצי שעה, עד שהבשר כמעט מבושל.
    2. קוצצים דק את הבצלים ומטגנים במחבת עם שמן עד השחמה.
    3. מעבירים חצי מכמות הבצלים למעבד מזון עם 2 כפות מים וטוחנים. את החצי השני שומרים בצד (ואת השמן של הטיגון שומרים במחבת).
    4. מבשלים את תפוחי האדמה וקולפים. חותכים לקוביות ומטגנים בשמן שנשאר מהבצל המטוגן.
    5. בסיר אחר שמים 4 כפות שמן ושמים בו את כל התבלינים השלמים שנותרו.
    6. מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את נתחי בשר הכבש שבושל, ללא המים. מטגנים, תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
    7. מוסיפים כף שום כתוש, כף ג'ינג'ר טרי, את הבצל הטחון, שתי עגבניות מרוסקות ואת כל תבליני האבקה. מבשלים כ-10 דקות נוספות (אם רוצים אפשר להוסיף חצי כוס מים לסיר).
    8. מוסיפים את תפוחי האדמה, הבצל המטוגן וכוסברה קצוצה.

    .

    רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "

     


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים