סוד ההצלחה: לחמניות גבינה מלוחות
הפעם אורן בקר עוזב את המתוקים לטובת המלוחות, ליתר דיוק, לחמניות גבינה מלוחות שיש להן הרבה יתרונות: כיף לאכול אותן, עם ממרח ובלי, הן תמיד מקבלות מחמאות מהאורחים, והכנתן מהירה וללא התפחה

המתכון השבועי שלנו הוא מסוג המתכונים השמורים לרגעים האלה, שפתאום נופלים עליכם אורחים ואין לכם מה להגיש. מחפשים את המאפה הזריז הזה שניתן להכין תוך כמה דקות עם מה שיש במקרר ושיגרוף מחמאות מהאורחים? זה הפתרון האידיאלי. לחמניות גבינה עשירות, בעלות ניחוח משכר, ונטולות שמרים, כך שאפילו אין צורך להמתין לתפיחה. יאללה, לעבודה.

 

טיפים:
  1. ניתן להחליף את סוגי הגבינות הקשות או לשלב ביניהן, לפי מה שיש בבית.
  2. אם ממהרים, ניתן לקרר את העיסה בפריזר.
  3. ניתן להכין את הבלילה יום-יומיים מראש ולשמור במקרר.
  4. אפשר להטמין בתוך כל אחת מהלחמניות זית מגולען או קוביית גבינה פטה.
  5. ניתן לעטר את הלחמניות בכל תבלין שעולה על הדעת: אורגנו מיובש, טימין, פפריקה.
  6. ניתן לצפות בגרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, פרג.

 

לחמניות גבינה מלוחות

המרכיבים (לכ-30 לחמניות):

2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

1 כפית (5 גרם) מלח

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

100 גרם גבינה קשה מגוררת (צ'דר, קשקבל, עמק, פרמזן וכו')

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%

2 ביצים (110 גרם) + 1 ביצה טרופה, להברשה

לקישוט:

שומשום/ קצח/פפריקה


לחמניות גבינה מלוחה (צילום: דודו אזולאי) 

 

אופן ההכנה:
  1. מערבלים במיקסר, בעזרת וו גיטרה, קמח, אבקת אפייה, מלח וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים גבינות וביצים ומעבדים מספר שניות עד לקבלת בצק אחיד. בשלב הזה אפשר להוסיף גם פפריקה לתערובת, אם רוצים.
  3. עוטפים בניילון ומקררים 20 דקות.
  4. יוצרים מהבצק כדורים עגולים בגודל של כ-5 ס"מ.
  5. מברישים בביצה ומקשטים בשומשום או בכל קישוט אחר רצוי. אופים כ-15-20 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות.

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה סוד ההצלחה: לחמניות גבינה מלוחות
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    סוף שבוע מתוק
    לחמניות גבינה מלוחות
    צילום: דודו אזולאי
    שף קונדיטור אורן בקר
    צילום: דודו אזולאי
    ynet ספיישל