שתף קטע נבחר

10 טעויות נפוצות בעיצוב הבית

חזון יש, המוטיבציה בשמיים ואתם בטוחים שהעיצוב מושלם? ייתכן שאתם טועים. המקצוענים מציגים: הטעויות שמהן יש להיזהר בתכנון בית חלומות

המעצב מציע לבנות נישה מגבס, תאורת לדים בשילוב ספוטים ולרצף בפרקט עץ מלא את כל הבית. אתם תמיד חלמתם על חדר עבודה עם ספריה מרשימה או ארון קיר בחדר שינה. על מה חשוב להקפיד וממה להיזהר בעיצוב ותכנון הבית?

 

1. יותר מדי שטחי אחסון

חדרי ארונות הם אולי סמל סטטוס של הצלחה ונוחות, אבל יותר מדי מקום לאחסון, שיוביל לאגירת חפצים רבים מדי בבית, הוא מתכון לאסון. חדרי ארונות עלולים להוות בזבוז משווע של מקום, במיוחד בדירות לא גדולות במיוחד. במקום שטח מבוזבז כדאי לאפשר גמישות בשטחי האחסון: השתמשו בארונות קלים אותם אפשר לפרק ולהרכיב כרצונכם.

 

2. אור עולה בבוקר

כשריצ'רד מאייר, אחד האדריכלים הידועים והמוערכים ביותר בזמננו, נשאל מה הטעות הכי נפוצה בבית הממוצע, הוא ענה שבתים רבים לא מנצלים את האור הטבעי. על פי הערכות, כרבע מצריכת האנרגיה של הבניין מושקעת בתאורה. האור הטבעי, בנוסף ליתרונות הבריאותיים והכלכליים שלו, מספק לנו אור לבן שיישפך באופן מושלם על שאר האלמנטים הדקורטיביים בבית.

חלונות. אלמנט מכריע (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חלונות. אלמנט מכריע(צילום: shutterstock)
 

3. אין אוויר

תושבים בערים גדולות כמעט לא נושמים אוויר צח. לרוב אנחנו שוהים בחדרים, משרדים או כלי רכב, חללים ממוזגים וסגורים. לפחות בבית חשוב מאוד לשמור על אוורור נאות, אך בבתים רבים מיקום החלונות לא מתחשב בכיוון הרוח. אל תוותרו על חלונות גדולים שניתן לפתוח לרווחה כדי להרוויח משב רוח רענן (כל עוד החלון לא פונה ישירות לרחוב ראשי ומפויח). חלונות סגורים ונעולים נותנים אמנם תחושה של ביטחון אבל לנשום זה קצת יותר חשוב.

 

עוד בנושא:

התקנת מזגן מקצועית מתחילה במיקום המזגן

נכון או לא נכון? 6 מיתוסים בעיצוב פנים

עוד מקלחת בבית? רעיון טוב

 

4. יש לי חדר משלי

הקצאה של אחד החדרים לטובת כתיבה, יצירה ואמנות או חדר רב-תכליתי, היא רעיון נפלא. אך אם החדר יהפוך מהר מאוד למחסן מלא קרטונים, כל הרעיונות המעולים שלנו לא יצלחו. נסו להיות ריאליים ולהבין מה יהיה מועיל, במקום לפנטז על חדר שיישאר רוב הזמן ריק או יהפוך למחסן.

 

5. בעיות במיזוג

בבואנו להתקין מזגן יש להתחשב גם בגודל החלל שנרצה למזג, גובה החדר, קומת הבית וכיוון החלונות. תכנון לקוי של מקום ההתקנה עלול להוביל להופעת עובש בעקבות לחות גבוהה, רעש לבן (או רעש מטריד ואמיתי) ולחוסר יעילות של המיזוג. באופן אידיאלי המזגן נחבא מן העין, עובד קשה ובקושי נשים לב אליו. זה לא תמיד קורה.

 

6. תור במקלחת

בבתים רבים, בעיקר בבניינים ישנים, נקודת היציאה למים החמים משותפת למטבח ולאמבטיה. בגלל התכנון המיושן המטבח נמצא גב אל גב למקלחת ולשירותים, וכך מתעוררת אי נעימות, או חמור יותר - המקלחת עוברת עלינו במים קרים.

תכנון חכם יבטיח מים חמים במקלחת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תכנון חכם יבטיח מים חמים במקלחת(צילום: shutterstock)
 

שקלו לבנות יותר מחדר מקלחת אחד, או מקלחת שבה ניתן להתרחץ גם באמבטיה וגם במקלחון. תכנון צנרת חכם ישפר את החיים בבית, ייעל את צריכת האנרגיה ויבטיח לחץ מים שמאפשר מקלחת טובה.

 

7. מטבח לא מאורגן

האופן שבו המטבח עונה לצורכי הדיירים יהווה נקודה קריטית בהחלטה לקנות או לשפץ דירה. הבחירה היא בין מרחב שמתאים לבישול בלבד לבין חלל פתוח שיאפשר הכנת האוכל, ישיבה נינוחה ומפגש חברתי.

 

בנוסף, תכנון חכם של גישה לארונות וניצול נכון של שטחי האחסון במטבח, יקל על המשתמשים בו. עיצוב נבון יבטיח מטבח יעיל שכיף לבשל בו.

 

8. אין לי מוזה

נסו לקבל השראה ממקורות שקרובים לתחומי העניין שלכם, או מסגנונות עיצוביים שהאדריכל יציע לכם. נכון, לשימוש באלמנטים מעץ או ריצוף מיוחד יש מחיר. גם הנחת שטיחים מקיר לקיר והתאמת גדלים של חלונות ודלתות תכביד על תקציב השיפוץ.

 

לאדריכלים וגם למשפצים יש נטייה לבחור בסטנדרט מסוים של "דירה מודרנית", הכוללת לרוב מרחב מחיה מרכזי ומרובע, ממנו יוצאים מסדרון לכיוון החדרים. אך בסופו של דבר בית כזה ששיפצנו באלפי שקלים, נראה בדיוק כמו הבית של השכן.

 

9. חומרי גלם לא נכונים

לכולנו יש בגדים נוחים שכאילו נתפרו במיוחד בשבילנו, ובגדים אחרים שרק מלראות אותם בארון אנחנו מתחילים לגרד. מגורים בבית הבנוי מחומרים איכותיים לעומת בית העשוי מחומרים זולים, עלול ליצור הרגשה דומה.

 

כדאי לבחור את חומרי הגלם האיכותיים והנכונים ביותר כבר בשלב התכנון והבנייה, כדי לא להיקלע להוצאות תחזוקה יקרות במשך שנים ארוכות, או לעשות שיפוץ נוסף בעוד כמה שנים.

 

10. משפחתיות מול פרטיות

לפני שניגשים לתכנן את הבית, שאלו את עצמכם אם יש מספיק מקום להווה ולעתיד. תכנון למשפחה המתרחבת לרוב לא תמיד נמצא בראש סדר העדיפויות כאשר חולמים על בית החלומות.

 

טיב היחסים בבית ייקבע גם באמצעות האדריכלות והעיצוב. מיקום החדרים, נגישות וחללים פתוחים ישפיעו על הדרך והתדירות שבה רואים אחד את השנייה ויכולים לבלות יחד כמשפחה.

 

הכתבה בשיתוף "המקצוענים" - בעלי מקצוע לבית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עיצוב נכון - מותאם לדיירים
צילום: shutterstock
מומלצים