שתף קטע נבחר

ממחזרים: איך ליצור רהיטים וכלי בית מחפצים ישנים

לפעמים אפשר לתקן מכשיר חשמלי ישן או להפוך רהיט שאנחנו לא צריכים אותו לרהיט מחודש בעצמנו וללא הוצאה גדולה. כמובן בדרך אנחנו שומרים על הסביבה. איך עושים את זה ומה עוד ניתן לחדש? "המקצוענים" עם הפרטים

"המציאות כיום היא כזו שהכול זמני ומתחלף. אנשים לא מתקנים מכשירים שמתקלקלים, אלא ממהרים לזרוק אותם ולקנות חדשים", כך אומר איתי פליסקין מאיתי מאסטר הנדימן. "יש כמויות עצומות של ריהוט וחפצים שנזרקים ברחובות. במקביל, ישנם הרבה אנשים שלא רק מטעמי חיסכון מובילים מגמה אחרת של שימור, של הערכת פריטים שיש להם היסטוריה. לעתים זה חוסך המון כסף, ולעתים זה אף עולה יותר לשדרג אביזר או רהיט ישן. מה שבטוח זה מביא איתו הרבה ערך מוסף, תרפיה ותחושת סיפוק של הידיעה שאתה יצרת רהיט חדש בעצמך ולא הלכת וקנית אותו בחנות כמו כולם".

 

הרעיון של מיחזור ושימוש חוזר ברהיטים ובחפצים קשור לסגנון חיים אחר שמתבסס בעיקרו על דפוסי קנייה וצרכנות שמתחשבים יותר בסביבה. מעבר לייחוד שבעיצוב וחדוות היצירה עומדת מאחורי העניין פילוסופיה שלמה שמתחברת עם עקרונות הקיימות.

 

עוד בנושא:

פרק הדחה: איך שומרים על המדיח תקין לאורך שנים

מחירון עבודות בעלי מקצוע לבית

איך לשמור על מכונת הכביסה

 

מה זה קיימות?

"קיימות היא מובן רחב שכולל בתוכו המון עקרונות וקשה לפשט אותו להגדרה אחת מצומצמת", מסביר עמיעד לפידות מייסד עמותת ארץ כרמל לקידום רעיון הקיימות.

 "ובכל זאת, אם לנסות למצות את הרעיון המרכזי של התנועה הסביבתית שנקראת 'קיימות' לסיסמה, קיימות היא היכולת שלנו להתקיים ביום בלי לפגוע באפשרות של הדורות הבאים להתקיים. הרעיון הוא שכל אחד ייקח אחריות על הסביבה שלו".

 

כיום, לצד ריבוי המותגים, מתנהלת לה בשקט בפייסבוק התארגנות חברתית אחרת. קבוצות של אנשים שמקיימים ימי מכירה של בגדי יד שנייה, חפצים ורהיטים. למי שמתחבר למגמה הזו, לרעיון שעומד מאחוריה ולייחוד שבה, קבלו כמה רעיונות והשראה ל"מה שאפשר ממה שנשאר".

 

לפעמים אין סיבה לזרוק את מכשירי החשמל

לפידות: "פעמים רבות מכשירי חשמל לא עובדים רק בגלל בעיה במגעים, וזו בעיה שניתן לפתור באמצעות החלפת התקע הקיים בתקע חדש, מי שיש לו ידיים טובות יכול גם לפרק ולהרכיב מחדש. פעם היו לנו שיעורי מלאכה וחשמל בבית-ספר, היום זה כבר יצא מהעולם, אבל חזרה לטרנד הזה מביאה איתה פיתוח כישורים מוטוריים, ראייה מרחבית ויכולת להתמודד עם אתגרים. אני מנחיל את הגישה הזו לילדים שלי, וביחד איתם מפרק ומרכיב חפצים".

 

 (צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים) (צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים)
(צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים)

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "דרך נוספת לחסכון היא להתאגד עם עוד שכנים בבניין, וכך להזמין ביחד בעל מקצוע למשל לתיקון תריסים או חשמלאי, סביר להניח שגם לשכנים נוספים יהיה בו צורך, כך תוכלו ביחד לחסוך על דמי ביקור בפעמים הבאות".

 

העברת ריהוט בין חברים ובני משפחה

"את פינת ההחתלה של שלושת הילדים שלי קיבלנו מחבר", מגלה לפידות. "הוא השתמש בה וכשילדיו גדלו הוא לא היה זקוק לה יותר, אז הוא העביר לנו אותה. כשאנחנו סיימנו להשתמש בה העברנו אותה לאחותה של אשתי, והיא עברה מלא ידיים, נצבעה והוחלפו בה הידיות. גם היא אגב, נמצאה ברחוב כי מישהו פשוט הניח אותה שם".

 

וזה לא הכול. לפידות: "בבית שלי יש לי כורסה ששייכת לדודה של אימא שלי, היא כבר 23 שנה אצלי, ופשוט לקחתי אותה לרפד וחידשתי אותה. הילדים שלי מצאו ברחוב מאוורר שפועל ואני מאוד גאה בהם על כך. אני לא אומר שלא צריך להיפטר מחפצים, וכן צריך להתחדש, השאלה היא איך עושים זאת. אפשר לקנות ג'ינס ב-500 שקל ואפשר לקנות ג'ינס ב-15 שקל, זה עניין של הסתכלות".

 

בניית ריהוט ממשטחי עץ שמשמשים להובלת סחורות

פליסקין: "ישנה כמות עצומה של משטחי עץ שמסתובבת ברחובות. ניתן בקלות ובסכום זניח לבנות איתה שולחנות, ספות ופינות רביצה. כמה כריות מעל ויש לנו ריהוט גן או מרפסת.

 כדאי לצבוע את העץ כדי לקבל מראה יותר מעוצב. לעתים פשוט מספיק לחבר 4 גלגלית למשטח, כמה זוויות מתכת ב-50 שקל, ובעלות של 200 שקל יש לנו ספה חדשה ומגניבה".

 

לפידות: "כשהייתי סטודנט בניתי את המיטה שלי ממשטחים שהיו זרוקים בטכניון. גם את המיטה הנוכחית שלי בניתי. פשוט צריך לנקות את המסמרים ללטש ויש מיטה. כדאי רק לבדוק לפני שאין בעץ חורים או ריקבון, ללטש ולשייף לצבוע בצבע שמונע כניסת חרקים וזהו".

 

לפרק רהיט או חפץ ישן ולבנות ממנו חדש

פליסקין: "כמעט כל רהיט ישן יכול להפוך לרהיט חדש ומיוחד עם טיפה יצירתיות ודמיון. בכל ארון ישן יש מדפים שניתן להשתמש בהם. כל כורסה ישנה יכולה תמורת 200-150 שקל לעבור ריפודת מחדש בבד עם הדפס מיוחד. מזוודה קטנה וישנה יכולה להפוך לארונית או למסגרת מיוחדת לתמונה או שידה מגניבה לחפצים. כיום לא חסרים משטחי עץ הפזורים ברחוב שיכולים להיות בקלות שולחן על 'רגליים של חמור' שניתן לקנות או להרכיב לבד".

 

 (צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים) (צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים)
(צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים)

 (צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים) (צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים)
(צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים)

 

אהילים מיוחדים לבתי מנורה

פליסקין: "לאחרונה לקוחה מצאה ברחוב מנורה יפה מלפני 50 שנה, ופשוט ביקשה שאחליף לה את בית המנורה. זה נכנס לקטגורית הרטרו-וינטג'. דווקא בתחום של מנורות זה הדבר שהכי קל להשמיש כי אין להם אלקטרוניקה מסובכת, אלא פשוט מחליפים חוטים ושנאי. בנוסף עם המעבר לנורות לד, שלא מתחממות, ניתן להתפרע יותר עם סוג האהילים. השמיים הם הגבול".

 

פרגולה ממטריות

פליסקין: "לא מזמן ראיתי בתל אביב פרגולה שעשויה כולה מכ-50 מטריות. הם פשוט בנו אותה בעזרת סככת הצללה באמצעות מתיחת כמה כבלים על ברזלים. זה משמעותית יותר זול מפרגולה, זה עושה את העבודה וזה ייחודי".

 

 (צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים) (צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים)
(צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים)

 (צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים) (צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים)
(צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים)

 

אדניות ועציצים מיוחדים לגינה או למרפסת

אפשר לקנות אדניות ואפשר ליצור אדניות ייחודיות יותר. פליסקין: "אפשר לפזר מגירה ישנה, לחורר אותה בתחתית לצבוע אותה בצבע חזק שיתאים לפרחים ולהפוך אותה לאדנית. ניתן למקם בגינה צמיג לשים בו חול ולשתול בתוכו צמחים, למי שאוהב מראה תעשייתי יותר.

 

לוחות מודעות ומדפים משלל חפצים

במקום לקנות לוח שעם משעמם ושגרתי אפשר להשתמש באלמנטים ייחודיים יותר

 לתליית מודעות או תמונות באחד מקירות הבית. פליסקין: "חישוק של אופניים יכול להיות אחלה של לוח מודעות וניתן לתלות עליו באמצעות אטבים כמה תמונות. ניתן לתלות מגירה בכניסה לבית ולשים בה את המפתחות ואת כל החפצים הקטנים שתמיד הולכים לאיבוד. כמעט כל משטח יכול להיות מדף לתלייה. כמו משטח זכוכית שאין מה לעשות איתו".

 

מחפשים בעלי מקצוע באחריות? לרשימת המומלצים

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים
רהיטים מחומרים ישנים
צילום: נני סטודיו לחידוש רהיטים
מומלצים