שתף קטע נבחר

שנה חדשה: רעיונות לחידוש הריהוט בבית

איך לבחור את הרהיט המתאים לחידוש? מהם השלבים בעבודה? ומהם הטרנדים כיום? המקצוענים עם כל הפרטים

אם יש לכם כמה שעות פנויות, צבע וכמה טיפים מבעלי מקצוע – תוכלו להפוך את רהיט העץ הישן שתכננתם לזרוק לרהיט האהוב עליכם בבית. מה זה דיסטרסינג, מהן הטעויות הנפוצות ואיך מתאימים את הצבע לסוג הרהיט. קבלו עצות, מידע על טרנדים ובעיקר השראה לפעילות כיפית.

 

עוד בנושא:

פקשש זאת בעצמך - DIY לבית

הנדימן או בעל מקצוע מומחה - את מי כדאי להזמין מתי

לפעמים לבד זה מסוכן

 

דבר ראשון - איך לבחור את הרהיט המתאים לחידוש

"כדאי לבחור ברהיט שיש לו ערך סנטימנטלי או ברהיט שיש לו פוטנציאל שימושי גבוה", מציע איתי פליסקין מאיתי מאסטר הנדימן.

 

"כדאי שהוא יהיה איכותי ושווה את ההשקעה שכרוכה בחידוש שלו", מוסיפה ענבר לוי מנני סטודיו לחידוש רהיטים. "אם זהו לא עץ גושני לרוב זה לא יהיה שווה את ההשקעה, וכן אם העץ של הרהיט שבור או רקוב. כמובן שאם יש לו ערך סנטימנטלי גבוה, ניתן להתגבר על הריקבון באמצעות ליטוש שחזור ותיקון חלקים".

 

 (צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים) (צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים)
(צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים)

 (צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים) (צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים)
(צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים)

 

למה כדאי לצבוע לבד

לוי: "זו תרפיה נהדרת, ובנוסף עץ הוא חומר מאוד נוח לעבודה, והמלאכה ממש לא מסובכת. כל ההתנסות מביאה ללמידה ויש סיפוק גדול בסיום, וזה שווה את המחמאות שמקבלים בסוף. זה מאפשר המון יצירתיות ותחושה של חותם אישי על הרהיט.

 אם זו הפעם הראשונה שמחדשים רהיט, וזהו רהיט שמאוד חשוב לנו, כדאי לקבל הדרכה ממישהו שמבין בתחום לפני שמחדשים אותו לבד, כדי שלא לגרום לו לנזק שיהיה קשה לתקן לאחר מכן".

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "אם אתם בעלי ידיים טובות ובחרתם לעבוד על הרהיט בעצמכם חשוב תמיד להקפיד על עבודה בטוחה, נעליים סגורות, משקפי מגן אם יש צורך, אטמי אוזניים, כפפות ועוד. אם בחרתם להיעזר בבעל מקצוע כדאי לדעת שאופן התמחור יכול להיעשות עבור פרויקט או עבור שעת עבודה (180-140 שקל) ולכן חשוב לתאם זאת מול ההנדימן לפני שהוא מתחיל לעבוד".

 

איך עושים את זה ואיך לא

פליסקין: "בשלב הראשון כדאי להקפיד לשים קרטון או סדין ישן מתחת לרהיט, כדי למנוע כתמים. לפני שצובעים רהיט מעץ צריך לקלף את שכבות הצבע הישנות באמצעות נייר ליטוש או מכונת ליטוש, ולפעמים יהיה צורך בקילוף באמצעות סכין מיוחדת, אם יש עובי רציני יותר של שכבות לכה".

 

הוא מוסיף כי "לאחר מכן, ניתן לשים צבע יסוד שיאפשר אחיזה טובה יותר של שכבת הצבע שתבוא מעליו. אם הרהיט מיועד להיות בתוך הבית, לרוב יספיקו שתי שכבות של צבע, ואם זהו רהיט גן נשים יותר שכבות. בין שכבה לשכבה נשפשף בעדינות, מפני שהעץ מעלה סיבים לאחר הצביעה, וזה יגרום לשכבה הבאה תיתפס יותר טוב".

 

ואיך מייבשים את הצבע? פליסקין: "לא בשמש ישירה. מרבית גלוני הצבע כוללים הוראות שימוש, וממליצים על ייבוש במקום מוצל".

 

 (צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים) (צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים)
(צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים)

 (צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים) (צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים)
(צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים)

 

ואם אין לכם כוח למלאכת השיוף? תוכלו פשוט למרוח חומר יסוד מקשר, לחכות כ-24 שעות עד שהוא יתקבע היטב על הרהיט, ואז ניתן לצבוע את הרהיט בכל צבע אקרילי על בסיס מים.

 

"טעות נפוצה היא לא להכין את התשתית כמו שצריך לפני הצביעה, כלומר לא לא ללטש גימור קיים או לא למרוח יסוד מקשר", אומרת ענת מאור מסטודיו נני. "טעות נוספת היא להשתמש בצבעים על בסיס מים על שכבת גימור קיימת שמבוססת על נפט, מבלי ללטש או לבצע הכנת תשתית מתאימה".

 

חשוב להתאים את סוג הצבע והגימור לשימוש שנעשה ברהיט. מאור: "לרהיט שמיועד לאמבטיה נדאג להשתמש בחומרים חזקים יותר המבטיחים עמידה בפני לחות. לפלטה של שולחן אוכל נעשה גימור יותר עמיד, ולעומת זאת למדף או כוננית נוכל להסתפק ברמת גימור יותר עדינה. אם הריהוט מיועד לגינה, נצבע אותו בעיקר בצבע שמן כי הוא יגן על העץ בצורה טובה יותר מפגעי מזג-האוויר. אם נצבע ריהוט גן בלכה צביר להניח שעם הזמן היא תתפוצץ מאחר שהעץ הוא חומר נושם שמתרחב ומתכווץ".

 

מהם הטרנדים העיקריים כיום?

ישנן אפשרויות צביעה רבות, בהתאם לטעם האישי ולסוג הרהיט. אם נרצה להבליט את המראה הטבעי של עץ מהגוני או מייפל למשל, נעדיף למרוח עליו לכה. אם נרצה לשמור בכל זאת על מראה העץ נוכל לבחור בלכה מגוונת (גימור חצי שקוף). אם נרצה מראה יותר אטום נוכל לבחור בצבע אטום על בסיס מים או על בסיס נפט.

 

 (צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים) (צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים)
(צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים)

 

דיסטרסינג: מה זה? צביעת רהיט במראה ישן. איך עושים את זה? "בדרך כלל בפינות יש את השחיקה ולכן שם נרצה למרוח את השעווה", מסבירים בחברת נירלט. "לאחר מכן, מורחים צבע אקרילי פשוט, שזמין בכ-1,500 גוונים שונים, על כל המשטח. רצוי למרוח שכבה אחת סמיכה. לאחר הייבוש, עוברים בעזרת נייר זכוכית או ברזלית על המשטח.

 במקומות שמרחנו את נר השעווה, הצבע יתקלף וייתן את המראה העתיק והמיושן. אם רוצים מראה של דיסטרסינג יותר גס ניתן למרוח את השעווה על שטחים גדולים יותר מהרהיט".

 

צביעה חלקית: מסבירה לוי: "לפעמים יש רהיטים שחבל לכסות את העץ היפה שלהם, אבל כדי לרענן אותם בכל זאת ניתן להוסיף רק נגיעות של צבע במגירות, ברגליים או בדלתות. זהו טרנד של צביעה חלקית של עץ בשילוב עם צבע. זה נפוץ בייחוד בצביעת רהיטים משנות ה-50 וה-60, כך שצובעים רק את המסגרת או אלמנט מסוים ברהיט".

 

שבלונות וכיתובים: לוי מפרטת: "ניתן להשיג שבלונות בחנויות יצירה, ולשדרג את הרהיט בצורה משמעותית. כיתובים הולכים היום מאוד חזק, ויכולים להשתלב עם תמונות או מסגרות עץ המונחות לצד הרהיט".

 

משחק עם פרזול וריפודים ייחודיים: פליסקין מסביר מה יש לעשות: "אפשר לשנות

 פרזול, להוסיף שכבת זכוכית מעל הרהיט ולהחליף את הריפוד. גם בבחירת הריפוד אפשר לבחור בריפוד שיישמר את האופי המקורי של הרהיט, ואפשר להתפרע ולתת את הטוויסט דווקא בבחירת ריפוד מודרני יותר".

 

מאור מוסיפה: "פרזול הוא דבר שמאוד קל להחליף והוא זמין בחנויות. לעתים אם רק מחליפים ידיות וצבע כבר הרהיט נראה אחרת. ניתן להוסיף גם פרזול במקום שלא היה בו פרזול מלכתחילה".

 

מחפשים הנדימן שיעזור לכם? לרשימה המלאה

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים
מחדשים כיסא
צילום: נני - סטודיו לחידוש רהיטים
מומלצים